Nu skal flaget hejses, og den rød- og hvidternede dug skal støves af! Pariserbøffen er landet og den gør det godt!

Du vil spise den på en lun sommerdag, i skyggen med en kold bajer ved din side, og du vil nyde det og tænke; hvorfor ligger der ikke en pariserbøf-bar på hvert et gadehjørne? Det er jo Nordens (eller måske nærmere Frankrigs) svar på burgeren… bare bedre!

Pariserbøffen og alle dens syltede venner

Til sådan en kleppert som pariserbøffen, hører der sig traditionelt set en skude af forskellige syltevarer skåret i sirlige bittesmå tern. Den har også den velkendte æggeblomme på toppen, og skal selvfølgelig have smørstegt franskbrød under kødskørterne! Det er en vinder, det må jeg sige. Jeg har tilføjet lidt ekstra herligheder, bare fordi jeg kunne! En estragon-mayo bl.a. og så var jeg glad ?

5 af 2 stemme

Pariserbøf

Antal 4 personer

Ingredienser

Pariserbøffen:

  • 800 g hakket oksekød – 200 g pr. person
  • 4 skiver franskbrød – vigtigt at det er hvidt brød
  • 100 g smør til stegning – måske mere
  • salt og peber til bøffen

Sylt og tilbehør:

Sådan gør du

Pariserbøffen:

  • Del oksekødet i fire stykker á 200 gram og form hver bøf til en flad tynd "plade".
  • Pak det over et stykke franskbrød og ned om siderne, og "smør" det en lille smule ind under brødets skorpe på bagsiden.
  • Krydder kødet med salt og peber.
  • Steg bøfferne på middel varme. Steg først brød-siden i rigeligt smør, så det rigtig kan karamellisere. Vend bøffem og steg den færdig på kød-siden, indtil den får en flot stegeskorpe. Du kan evt. afslutte bøfferne i ovnen, hvis dine sider mangler lidt.

Sylt og tilbehør:

  • Alt hakkes sirligt, æggeblommerne frigøres og mayo hældes på sprøjtepose.
  • Det hele anrettes rundt om pariserbøffen på en tallerken til hver person, og på toppen laves en rede med estragon mayo, med plads til den gule morgensol lige i midten!
  • Husk en pilsner… og den ternede dug!
Ret: Aftensmad, Frokost
Køkken: Dansk, Fransk

Skriv en kommentar

Close
Close