Kanelsnurrer med kardemomme

331

Opskriften alle vil lave, kanelsnurreren har forlængst indtaget bagerens winerbrøds førsteplads! Så her er mit bud på den herlig knude med kokossukker remonce!

Den er derfor lidt mere “sund” men stadig mega lækker!

den her opskrift giver 32 stk, men de er små…

5 af 1 stemme

Kanelsnurrer med kardemomme

Antal 32 stk

Ingredienser

Dej:

  • 7 dl mælk – lunt
  • 80 g surdej
  • 2 spsk sukker
  • 20 g gær
  • 17,5 dl hvedemel
  • 150 g smør – koldt i tern
  • 10 stk kardemomme kapsler – knust
  • 15 g salt

Remonce:

  • 200 g smør
  • 200 g kokossukker eller brunfarin eller sukker
  • 1 spsk kanel

Sådan gør du

Dej:

  • Bland alt det våde, kom sukker, mel og kardemomme i og ælt ind til smidig – det tager ca 10 min.
  • Tilsæt salt og smør lidt af gangen. Når smørret er væk stoppes æltningen.
  • Kom dejen i en smurt beholder med log og lad den hæve lunt til dobbelt størelse, ca 40 min.

Remonce:

  • Pisk smør, kokossukker og kanel sammen.

Foldningen:

  • Når dejen er hævet vendes den ud på et mel drysset bord og rulles ud så godt som muligt.
  • Smør remoncen ud på hele dejen.
  • Fold nu den ene halvdel af dejen ind mod midten og så den anden ind over den også, så du har 3 lag dej oven på hinanden.
  • Rul dejen ud igen. og skær nu 32 lange baner på ca 2 cm i breden.
  • Sno hver bane, og sno dem så en for en om din finger og lul knuden oppe fra og ned.
  • Plaser dem i et smurt fad med mellemrum til at hæve til dobbelt størelse.
  • Lad dem hæve tildækket i 30 min. et lunt sted.

Afbagning:

  • Forvarm ovnen på 200 C
  • Bag snurrerne i 16 minutter med damp. (aka jeg hælder et halvt glas koldt vand i bunden af ovnen hvor jeg har et brand varmt fad. Det vil så afgiv fugt/damp til afbagningen)
  • pensle evt med en sukker sirup eller lidt smeltet smør for at få et helt glans agtigt udtryk. Du kan også drysse med perlesukker, hakket nødder eller være en svensk bandit og komme glasur på toppen!
Kategori: Bagværk
Køkken: Dansk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close