Opskrifter

Velkommen til Vejsidebodens samling af opskrifter. Her finder du et hav af forskellige opskrifter, som er udviklet med afsæt i et helt livs erfaringer. Her er opskrifter fra en professionel vinkel, fra en mors synspunkt og fra et menneske i rivende udvikling. Derfor finder du alt fra syndige kage opskrifter, til nemme og sunde low carb opskrifter.

spejlæg-med-spidskål
Morgenmad
Keto
Frokost
indisk-butter3
Aftensmad
Aftensmad
Low Carb
kerne-knækbrød4
Keto Brød
verdens bedste keto choko tiramisu
Keto Kage
linse-salat2
Salat
instagram-17893226750066463.jpg
Dressing
syltet skole agurker
Syltning
surdejsbroed-flot-1
Surdej
blomkålsmos
Tilbehør
keto-lasange1
Vegetarisk
regnbuekage2
Kage
pandekage-halv
Søde Sager
kløben boller
Bagværk

Opskrifter til dig der elsker mad

Alle kan være med her! For med Vejsidebodens opskriftssamling stræbes der efter ikke at sætte livets kost i bås, eller at stigmatisere særlige fødevaretilgange og anskuelser. Personligt mener jeg, man skal tage det bedste fra alle verdener og inkorporere det i sin egen tilgang til mad.

Low carb opskrifter

Low carb opskrifter – herunder keto og LCHF – er en af de største kategorier her i opskriftsuniverset. Det vil sige opskrifter med et minimalt indhold af kulhydrater, hvor især korn, sukker, ris, linser og majs er skåret væk. Der kan være mange grunde til at skære ned på indtaget af kulhydrat i sin kost – det kan være man ønsker at opnå et vægttab, eller at man har sukkersyge og gerne vil begrænse sit medicinbehov. Der er også mange, der går rundt med utilpashed i kroppen, uren hud og døjer med meget gas i mavesækken. Andre sygdomme, allergier og intolerancer som PSO, cøliaki og epilepsi er alle lidelser hvor man kan få stor gavn af, at skære ned for (eller helt at droppe) kulhydraterne i kosten.

Surdejsopskrifter

Surdej er en livslang passion, så derfor er det med ingen undtagelse at boden også skal dele ud af alle de skønne opskrifter der er kommet ud af de mange forsøg, søvnløse nætter og kilovis af hvedemel! Det fede ved surdej er, at vi får bagværk ind i kroppen der ikke har været igennem produktionsmøller, og derfor undgår vi at fylde maverne med forarbejdede produkter – her tænker jeg især på den konventionelle gær, for når vi undgår den og bager med surdej som eneste hævemiddel har vores krop langt nemmere ved at arbejde med det, inde i maskinrummet! Surdejen har nemlig en lang række fordøjelsesfremmende egenskaber. Det naturlige indhold af bakterier, her iblandt mælkesyrebakterier, giver et større mineralsk og næringsmæssigt udbytte end brød bagt med gær, og det hjælper derfor med fordøjelsen.

Vegetariske og klimavenlige opskrifter

Grønne opskrifter er noget der ligger boden på sinde, så der vil være både vegetariske og veganske udgaver af klassiske retter – jeg elsker nemlig når man har et lille minde at knytte til sit måltid. Det gør det også nemmere for børnefamilierne at “konvertere” til grøntsagerne i hverdagen.

Close
Close