Brunsvigerens Dag

Brunsvigerens Dag er årets absolut største begivenhed! Denne højtidelige og meget brune dag, falder traditionen tro altid på den sidste torsdag inden efterårsferien. Selv om du selvfølgelig labber masser af den fynske nationalkage i dig (og Brunsvigercreme naturligvis) på daglig basis hele året rundt, så er der noget helt særligt ved denne festlige dag.

Hvis du ikke er så heldig at være bosat på Fyn, så er det bare med at få booket togbillet til Odense, hotelværelse… og måske en tid ved tandlægen, når du alligevel er i gang. Husk også at informere chefen om, at du desværre ikke kan komme på arbejde torsdag den 14. oktober 2021 – det er nemlig datoen for fejringen af den fynske nationalkage i år!

Arrangementer på Brunsvigerens Dag 2021

Da Brunsvigeren jo stammer fra Fyn – og IKKE fra den lille ligegyldige tyske by Braunschweig, som onde tunger ellers gerne vil have dig til at tro – så er det selvfølgelig også på Fyn, at de absolut største fejringer af Brunsvigerens Dag løber af stablen. Vi har selvfølgelig kastet os under bussen og undersøgt mulighederne for dig, så her får du en komplet oversigt over hvordan du kan være med til at fejre Brunsvigeren i 2021.

Fynsmesterskaberne i brunsvigerspisning

Brunsvigerens Dag 2021 på Storms Pakhus

Storms Pakhus fik i 2019 den fremragende idé, at introducere fynsmesterskaberne i brunsvigerspisning. Her stillede 10 gæve gutter op i konkurrencen om at kunne æde mest mulig brunsviger på 5 minutter, mens den sy’fynske disk jokki Harske Hubbi spillede op til lir, bartenderen mixede brunsviger-drinks og der blev delt 200 gratis stykker brunsviger ud til pøblen.

Du ka’ drik’ brånner, bli’ FYNSMESTER i at spise brånner og ikke mindst gætte mæ’ på alt om det der brånner!

I 2020 blev arrangementet desværre afblæst pga. corona, så forventningerne er tårnhøje til 2021-udgaven af fynsmesterskaberne i brunsvigerspisning. Heldigvis ser programmet for brunsvigerens Dag i Storms Pakhus nøjagtigt lige så fremragende ud, som det gjorde for to år siden:

  • Harske Hubbi vender plader
  • 200 gratis stykker brunsviger deles ud til folket
  • Fynsmesterskaberne i brunsvigerspisning afholdes
  • Fynbo-quizzen “Tip en 13’er” afholdes
  • Der serveres Brunsvigercocktails i baren

Find begivenheden på Facebook her:
Brunsvigerens Dag m/ Harske Hubbi

Close
Close