Er kyllinge-satay en feriekrammer eller en mavepuster? Ja, det spurgte jeg mig selv om her til aften, da jeg satte tænderne i sådan et kyllinge-satay spyd dyppet i varm spicy peanutsovs. Der var nemlig fuld smæk på ferieminder, drømme og længsler til lande med høj sol, rismarker og gademad. Corona kan virkelig gøre én solskinskåd, og dét var lige hvad vi alle fire blev denne aften.

Kyllingesatay kyllingespyd er altid en fornøjelse

Tøm grøntsagsskuffen! Eller fyld den op med alle dine yndlings grønne sager – ALT kan bruges her!

PS: Et lille tip til hvis du skal grille sådan ægte på en grill udenfor: Læg dine træspyd i vand dagen før, mens kødet marinerer… så brænder de nemlig ikke på grillen!

5 af 2 stemme

Kyllingesatay med peanutsovs og grøntsager

Antal 5 personer

Ingredienser

Kyllingespyd:

  • 2 pakker udbenede kyllingeoverlår uden skind
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 2 spsk rød karry / panang paste
  • 1 spsk karry madras
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk risvineddike, limesaft eller eddike
  • 1 spsk Sukrin Gold (annoncelink)

Peanutsovs:

  • 2 spsk rød karry / panang paste
  • 180 g peanutbutter smooth
  • 50 g Sukrin Gold (annoncelink)
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk havsalt
  • 2 spsk risvineddike, limesaft eller eddike
  • 2 dl vand
  • 2 citron eller lime, saften herfra

Grøntsager:

  • 2 stk gulerødder
  • 1/2 hovde spidskål
  • 1 pose sukkerærter
  • 1/2 bundt grønne asparges
  • 1/2 hovde broccoli
  • 2 stk avokado
  • 1 stk rød chili
  • 50 g hakkede salte peanuts til drys
  • frisk koriander i rigelige mængder – you heard me!
  • Chili Sauce med habanero

Syltede kinaradisser:

  • 1/4 kinaradise
  • 2 dl risvineddike eller eddike
  • 1 dl Sukrin Melis (annoncelink)
  • 1 tommel frisk ingefær skrællet og hakket fint
  • 1 stk grøn chili
  • 1 spsk korianderfrø

Sådan gør du

Kyllingespyd:

  • Dagen før: Skær de udbenede overlår ud i små stykker, ca. 1×1 cm.
  • Bland marinaden sammen, og vend det sammen med kødet, sæt det på køl og lad det marinere til næste dag.
  • På dagen: Sæt kyllingen på spyd, så fladt som muligt… jeg fik ca. 30 spyd i alt.
  • Jeg havde forvarmet min ovn på max temperatur med mit bagestål indeni. Da ovnen var helt varm efter ca. 1 time, børstede jeg den med lidt rapsolie og lagde mine kyllingespyd direkte ned på det brandvarme bageståæ. De fik kun ca. 4 minutter på hver side og så var de klar!
  • Hvis du har mulighed for at grille dine spyd ville dette være at fortrække, altså på gas eller kul.
  • Har du en pande, eller en grillpande, kan du også sagtens rulle med sådan en! Tricket er det samme; brandvarm, lidt olie og på med dem.

Peanutsovs:

  • Bland alle ingredienser i en gryde, kog det op under omrøring og servér varm.

Grøntsager

  • Rens, chop og anret alle dine grøntsager på et fad. Broccoli, asparges og sukkerærter har jeg blancheret kort i kogende vand – 1 minut og så direkte over i iskoldt vand.

Syltede kinaradisser: (kan sagtens laves dagen før)

  • Rist de hele korianderfrø på en pande.
  • Skræl kinaradisen og skær den i papirtynde skiver, enten med kniv eller på et mandolinjern. Læg dem i en beholder, der kan tåle varme eller et sylteglas.
  • Kog eddike, sukrin, korianderfrø, hakket chili og ingefær op i en gryde, hæld det over kinaradiseskiverne og lad det trække.
Kategori: Aftensmad
Egenskab: Glutenfri, Keto, LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close