En virkelig herlig varme indisk krammer er hvad man bliver mødt af i mund, hals og mave, når man sætter tænderne i denne vegetariske keto butter chicken. Selvom den ikke indeholder kød, så er der på ingen måde sparet på smagen!

Vegetarisk butter chicken – uden kylling?

Det er nemlig lige hvad det er… den er fed, fyldig og proppet med grøntsager! Den er ladet med mit hemmelige våben – kinaradissen, som når den bliver kogt mør i let saltet vand og får lov til at simre med nede i butter saucen, arter sig fuldstændigt som en kartoffel. Det er jo herligt, hvis man har fravalgt kartoflerne i sin kost pga. Keto, LCHF eller noget helt andet, og virkelig savner den klassiske rodfrugt. Så bør man bestemt prøve at kaste sin kærlighed over på denne utrolige lange radise fra Kina, hvis det altså overhovedet er dér den kommer fra… det ved jeg faktisk ikke… interessant!

Mit keto alternativ til ris

Som tilbehør lavede jeg blomkålsris. Min erfaring er, at et blomkålshoved passer til 4-5 personer. Jeg kan bedst lide at lave min blomkålsris i foodprocessoren, og servere dem rå. Mine unger gider ikke blomkålsris, og er derfor mere til snittet rå spidskål – så det er jo også en mulighed. Ellers kører man bare en klassisk basmatiris, hvis man spiser den slags!

5 af 2 stemme

Vegetarisk keto butter chicken

Antal 5 personer

Ingredienser

Indisk butter krydderiblanding:

  • 1 spsk fennikelfrø
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk sort peber
  • 2 spsk kardemomme – hele kapsler
  • 1 spsk kanel – eller ca. 4 cm hel kanel
  • 1 spsk bukkehornsfrø eller karry
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 spsk chili flager

Indisk buttersauce:

  • 50 g smør til stegning – eller kokosolie, hvis vegansk eller laktosefri udgave ønskes
  • 1/2 dl rapsolie til stegning
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tomler ingefær
  • 3 spsk indisk butter krydderiblanding
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 4 dl piskefløde – eller 1 dåse kokosmælk, hvis vegansk eller laktosefri udgave ønskes
  • 2 dl vand
  • salt til tilsmagning
  • 1 citron, saften herfra

Grøntsagsfyld og topping:

  • 1/2 blomkålshoved
  • 1/2 kinaradisse
  • 1 pose sukkerærter, friske
  • 3 stk rødløg
  • 50 g mandler, ristede
  • 1 bundt koriander

Tilbehør:

  • Blomkålsris, snittet rå spidskål eller basmatiris

Sådan gør du

Indisk butter krydderiblanding:

  • Tag først alle de hele krydderier og rist dem af på en pande. Det skal begynde at dufte herligt, og nogle af krydderierne vil poppe på panden.
  • Hæld det hele – plus de andre krydderier – ned i en krydderikværn, blender eller morter, og mal det helt fint. Hæld på en lufttæt beholder, og så har du indisk butter krydderi til adskillige omgange i fremtiden.

Indisk buttersauce:

  • Løg, hvidløg og ingefær pilles, hældes i en blender og blendes til mos.
  • I en stor gryde varmes olie og smør (eller kokosolie) op.
  • Kom mosen i den varme smør/olie og lad den syde indtil den begynder at brune let. Tilsæt nu 3 spiseskeer af krydderiblandingen, rør rundt, tilsæt tomatkoncentrat og fortsæt med at røre.
  • Tilsæt vand, fløde (eller kokosmælk) og en teske salt i gryden, og lad det simre.

Grøntsagsfyld og topping:

  • Pluk blomkålen i mundrette buketter og føj dem til saucen.
  • Kinaradissen skrælles, skæres i mundrette stykker og koges herefter møre i saltet vand, i en gryde for sig. Det tager ca. 15 minutter. Dræn for vand når de er møre, og føj dem til sovsen.
  • Skræl rødløgene og halver dem på midten. Steg dem møre på en pande ved lav varme med lidt olie.
  • Sukkerærterne skoldes med kogt vand og føjes til sovsen, lige inden servering.
  • Rist mandler, hak dem i mindre stykker og gem til pynt inden servering.
  • Pluk koriander og gem til pynt inden servering.
  • Smag saucen til lige inden servering, med salt og citronsaft.
  • Jeg afrunder tit saucer og gryderetter med en smule sødt. I dette tilfælde brugte jeg det flydende sødemiddel "Perfect Sød" Easis. Det kunne også være kokossukker, Sukrin Gold, honning eller palmesukker.
  • Pynt retten med sukkerærter, bagte løg, mandler og koriander inden servering.

Tilbehør:

  • Blomkålsris, snittet rå spidskål eller basmatiris.

Tips

Krydderiblandingen bliver stor nok til, at du kan opbevare resten i en bøtte med låg indtil næste gang du skal lave indisk butter!
Kategori: Aftensmad
Køkken: Indisk
Egenskab: Keto, LCHF, Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close