Syltede hvide løg (zittauerløg)

1.4K

Det nye sort herhjemme hos mig, er syltede hvide løg. De her zittauerløg, som jo ser og smager super eksotisk, men som overrasker fordi det “bare” er de store helt almindelige løg, som vi alle har liggende derhjemme i vindueskarmen i køkkenet, i mormorskålen med guldkant. Her får de et facelift med østens fineste krydderier; ingefær, gurkemeje og korianderfrø. OG det fungerer bare!

Jeg spiser syltede løg til alt!

Jeg spiser dem til alt… om morgenen til spejlæg med stegt spidskål, om aftenen som tilbehør til boller i karry, og helt generelt som uundværlig følgesvend i alle slags salater. Hvis der ikke er et syltet element, så gider jeg faktisk ikke rigtig at spise det!

Hvis du ikke lige gider at koge og pille løg derhjemme, så kan du også købe de syltede zittauerløg i min lille butik, eller kaste dig over nogle af alle de andre opskrifter på sylt, som også ligger herinde.

5 af 1 stemme

Syltede zittauerløg

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 300 g zittauerløg
  • 1 tommel ingefær – frisk
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1,5 dl lagereddike
  • 1 dl rørsukker – eller kokossukker, for en mere Low Carb udgave

Sådan gør du

  • Gurkemejen skylles godt, og skæres i små tern eller tynde skiver.
  • Kog eddike, sukker og krydderier op i en gryde.
  • Pil løgene, skær dem i både, smid dem i lagen og lad dem koge næsten møre – det tager max 5 minutter.
  • Smid det hele i et sylteglas, og lad det afkøle før du smager på sagerne. Haps haps!
  • De holder sig virkelig længe, hvis du har hældt dem brændende varme på et rent sylteglas og forseglet med et låg. Faktisk op til et år, hvis de opbevares på et køligt og mørkt sted – fx i et skab. Dog kun lige indtil du åbner glasset selvfølgelig. Så har det et par måneders levetid i køleskabet.
Ret: sylt, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Glutenfri, Uden æg, Uden mælk, Vegansk, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Close
Close