En følgesvend til enhver slags pasta, mest naturligt er klart spaghetti.
Jeg kan spise det til næsten hvad som helst, en spidskåls salat eller som her da jeg sidst lavet den en kold vinterdag, med flødeselleri – opskrift her

Denne opskrift udmærker sig ved at være lidt mere voksen venlig en den mama bikser sammen hjemme i Italien. Denne har nemlig MEGET frisk salvie, tomat purre, sort peber og så er farsen rørt med lidt HUSK (loppefrøsskaller) i stedet for mel, rasp, havregryn and what not… bare fordi det er skøn at slippe for stivelsen en gang i mellem.

4.5 af 2 stemme

Oksefrikadeller med salvie og tomat

Antal 5 personer

Ingredienser

Fars

  • 500 g hakket oksekød
  • 50 g salvie (frisk)
  • 2 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 æg
  • 3 dl sødmælk
  • 1 spsk HUSK Loppefrøskaller
  • havsalt og sort peber til at smage til med

Sauce

  • 3 dl rødvin
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2,5 dl hønsefond

Sådan gør du

  • Pil løgene, skær dem i 4 stykker og put dem i en minihakker, sammen med ét fed hvidløg og hakket salvie. Blend indtil massen opnår en forholdsvis fin konsistens – dog ikke puré.
  • Smæk hakket oksekød og alle de øvrige ingredienser (bortset fra mælk og loppefrøskaller) op i din røremaskine, og rør farsen sammen med K-spaden.
  • Når farsen har kørt lidt og du kan se den er blevet homogen (ensartet) tilsætter du mælk lidt af gangen. Man skal nemlig lige vente lidt med at tilsætte væske til en fars hvis man vil være sikker på at den kan ”holde” væsken, aka binde sig med det, og dette opnås ved at have rørt farsen ”sej” ved hjælp af salt og protein fra æg. Når denne proces er sket kan din fars strække utroligt langt med væske og et bindemiddel så som husk eller mel.
  • Kom til slut loppefrøskaller i og lad den kort fordele. Herefter lader du farsen hvile i ca 15 min.
  • Nu til stegningen, stor varm pande, godt med olivenolie til at stege i og så er det ellers bare at kugle der ud af med en ske eller med hænderne.
  • Steg dem gylden på begge sider.
  • Tag dellerne af panden og kom vin på banden.
  • Efter vinen har bruset af kommes tomat koncentrat på og røres ud.
  • Hønse fon kommes på og røres sammen på panden.
  • Nu skal oksefrikadellerne tilbage over i panden og det hele kommes ind i ovnen og bages færdig i ca. 25 min på 175 C på varmlufts funktion.
Kategori: Aftensmad
Egenskab: Keto, LCHF, Sukkerfri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close