Keto snickers

620

Denne uimodståelige snack fra det søde keto-køkken, er et take på den berømte chokoladebar med peanuts – Snickers! Her er den i en variation der kan forkæle ganerne på alle dem, der ikke spiser gluten eller sukker. Den kan bestemt stadig forkæle, selvom man spiser det meste i sin kost, men det er nu alligevel magisk når man kan få sig noget syndigt, uden at det rent faktisk er det ?

Snickers møder keto, og de bliver venner!

I denne opskrift på keto snickers møder en chewy bund af peanutbutter og hakket peanuts et blødt sejt lag af flødekaramel lavet af kokos sirup og fløde! Det er gudernes spise lige der. På toppen er der så mørk chokolade og havsalts flager for at balancer det søde lidt ud. Den smager faktisk helt vildt som en snickers is, hvis man opbevare den i fryseren… FYI…

Og ellers er det bare lux med lux på. Man kunne også skære sin “kage” ud i mundrette hapsere, og så dyppe dem i mørk chokolade hele vejen rundt. Så vil man have svaret på scoretricket over dem alle – nemlig sådan et frækt lille stykke fyldt snickers chokolade.

5 af 1 stemme

Keto snickers

Antal 1 portion

Ingredienser

Snickers Bund:

  • 200 g peanutbutter (crunchy)
  • 2 dl hele saltede peanuts
  • 25 g smør
  • 2 spsk kokossukker (annoncelink)
  • 1 stang vanilje – korn herfra
  • 1 dl mandelmel (annoncelink)

Flødekaramel:

  • 6 dl fløde
  • 250 g kokossirup (annoncelink)
  • 50 g smør

Top:

  • 200 g chokolade – jeg brugte 80%
  • havsalt
  • 1 dl hele mandler

Sådan gør du

Snickers Bund:

  • Smelt smør, kokossukker, vanilje og peanutbutter.
  • Tilsæt peanuts og mandelmel, og rør rundt.
  • Fordel massen i bunden af en form med bagepapir – jeg brugte et lasagnefad. Sæt den herefter på køl.

Flødekaramel:

  • Kog fløde, sirup og smør sammen, og lad det reducere til halvdelen. Karamel-massen bliver mørk og laver nogle tykke bobler, når den er ved at være i mål. Kig evt. på billedet for at se farven på karamellen i det midterste lag, det er et godt pejlemærke.
  • Når den er klar hældes den over den nu afkølede bund, og sættes tilbage på køl. Nu skal den blive gennemkold for at kunne få et pænt lag mørk smeltet chokolade på toppen.
  • PS. hvis du gerne vil dyppe mundrette stykker i chokolade, så anbefaler jeg at sætte den i fryseren først, så skære den, så tilbage i fryseren og til sidst dyppe i chokolade!

Top:

  • Smelt mørk chokolade. Jeg hakkede det og gav det ca. 1 minut i mikroovnen, hvor jeg rørte rundt indtil det var smeltet. Du kan også gøre det over et vandbad.
  • Hæld den smeltede chokolade over din karamel, fordel og drys med havsalt og hakkede hele mandler. Så er den klar, når chokoladen er stivnet!
  • Du kan skære den ud i barer eller i mindre stykker, som er lige til at hapse. Uanset hvad… husk kaffen!
Kategori: Snacks, Sødt
Køkken: Amerikansk, Dansk
Egenskab: Keto, Low Carb, Sukkerfri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close