Du skal kaste dig ud i en hjemmelavet trøffelmayo næste gang du skal holde burger-night for vennerne og det skal være med ekstra fest på! Trøffelmayo smager af dyre restaurantbesøg og skønne lange lyse aftener på altanen med et glas rosé i hånden.
Trøffelmayo opskrift for alle – den “franske” trøffelmayo er kommet for at blive!
Den er dyppelsen til de hjemmefriterede pomfritter, smørelsen i din gourmetsandwich med god landskinke og lagret vesterhavsost. Hos mig er den også guld værd på min morgenmadstallerken, hvor den igen og igen forvandler alverdens stegte grøntsager til en skøn måde at starte dagen på.
Trøffelmayo
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 4,5 dl neutral olie – jeg bruger rapsolie
- 50 ml hvid trøffelolie (annoncelink)
- 2 spsk eddike – lager eller hvid balsamico
- 1/2 tsk havsalt
- sort peber – friskkværnet
Sådan gør du
- Blend eller pisk de 2 æggeblommer sammen med havsalt og eddike, indtil massen er luftig.
- Tilsæt nu neutral olie og trøffelolie i en tynd strøm til din mayo, mens der piskes eller blendes.
- Hvis den bliver for tyk kan du justere med lidt koldt vand.
- Smag til med friskkværnet sort peber.
Du kan med fordel lave flere forskellige slags mayoer, når nu du alligevel er igang og har det hele fremme. Her har jeg lavet chili mayo og basilikumsmayo som food prep til ugens husbehov. Disse to mayoer finder du også under opskrifter.