Vinaigrette dressing til salat

1.7K

Vinaigrette er kongen over franske dressinger! Den holder 100% på stort set alle slags salat. og den er en grund sten i mit køkken, altid at find eller nem lige at mixe sammen.

Burg dine sylte rester til vinaigrette

Jeg bruger nærmest altid mine lager som er tilovers fra syltevarene, helst min egne hjemmelavede. De er nemlig altid fyldt med mange hele skønne aromatiske krydderier så som fenneikelfrø eller dildfrø, og det gør bare noget helt særligt for sådan en vinaigrette og selfølgelig for de salater som du vender dressingen med. Jeg elsker især at bruge græskar, gulerødder eller pickles som base for min dressing.

Denne opskrift er dog totalt fra bunden, men du kan nemt erstatte eddike og sukker med lager af forskellige slags.

5 af 3 stemme

Vinaigrette

Antal 1 portion

Ingredienser

 • 3 dl neutral olie
 • 2-3 spsk honning, agavesirup eller sukker
 • 2 spsk dijonsennep
 • 2 dl æbleeddike eller hvid balsamico
 • 1 hel citron (saft og skræl)
 • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

 • Alle ingredienser pånær olien blendes sammen.
 • Olien tilføres under blendningen, i en stille og jævn stråle.
 • Stop med at tilføre olie, når vinaigretten har den tykkelse du bedst kan lide, og smag så vinaigretten til.
  Måske foretrækker du at den er enten lidt mere sød eller syrlig. Hvis du ønsker at den skal være sødere, så tilføjer du enten honning, agavesirup eller sukker. Hvis den omvendt skal være mere i den sure afdeling, skal du derimod tilsætte lidt ekstra eddike, dijonsennep og citron.

Noter

Som et lille staldtip med en bæredygtig agenda in mente, kommer her også et helt fantastisk tip til at minimere madspild, når du laver vinaigrette og ligger inde med ekstra lage fra sylteprodukter. Du kan erstatte sødt og eddike med lage, som netop allerede har disse to smagsnuancer, og så har de tilmed trukket smagen fra de grøntsager som oprindeligt har ligget i syltelagen. Det gør heller ikke noget at tage de hele krydderier og de sidste par stykker syltet “et eller andet” der ligger nede i glasset og venter på at blive brugt.
Det hele blendes sammen med de øvrige ingredienser fra den oprindelige opskrift, hvilket giver en kompleks smagssammensætning, som kan variere utroligt meget, alt efter hvilken lage eller syltet grøntsag man tilføjer.
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Keyword: Glutenfri, Uden æg, Uden mælk, Vegansk, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Close
Close