En skøn frisk og smuk grøn basilikum mayo, der kan bruges til alverdens ting og sager! Den er oplagt som mayo i din burger og til dine pomfritter, eller som topping på sommerens gourmet hotdawgs. Ja, og så bruger jeg den i et væk, til mine morgenmadsanretninger med æg og grøntsager i utallige afskygninger.
Basilikum mayo på din rejemad!
Jeg bruger den også på min højtbelagte rejemad med masser af karse, eller på ungernes kartoffelmad til søndagens frokost. Man kan faktisk lave mange forskellige slags mayoer af urter – du bytter bare urten ud og bruger den samme opskrift som denne her. Det kunne være purløgsmayo, løvstikkemayo osv.
Basilikum mayo
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 1 potte basilikum – standard størrelse
- 4,5 dl neutral olie
- 2 spsk eddike – lager eller hvid balsamico
- 2 spsk dijonsennep
- 1/2 tsk havsalt
Sådan gør du
- Blend eller pisk de 2 æggeblommer sammen med dijon, havsalt og eddike indtil massen er luftig.
- Hak basilikum groft og blend den sammen med olien, indtil den bliver smuk grøn i farven.
- Tilsæt nu den grønne olie i en tynd strøm til din mayo, imens der piskes eller blendes.
- Hvis den bliver for tyk kan du justere med lidt koldt vand.