Ingefær mayo

230

ÅHHHH den gule mayo! Den er smuk, den er fræk og så er den din nye bedste ven! Første gang mig og den gule gudinde mødte hinanden var da jeg blev hyret ind til at skulle cater et mad event for RUC, universitetet i Roskilde. Her skulle jeg, min kollega Cecilie Baas og min gode veninde Julie Popp afvikle 5 forskellige mad verdener for deres rektorat til deres årlige fest. Et af de verdener blev en asiatisk inspireret gade bod med teriyaki syltet æg med denne ingefær mayo på toppen among other things.

Og den har fulgt mig lige siden, så det er med stor glæde at overrække dig der læser med denne opskrift.

5 af 1 stemme

Ingefær mayo

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 5 dl neutral olie
  • 1 spsk dijon sennep
  • 2 spsk risvins eddike eller lager
  • 1 tsk gurgemaje
  • 1 tommel ingefær frisk revet
  • 1 stang citrongræs
  • 1/2 tsk havsalt

Sådan gør du

  • Riv ingefær så fint som muligt
  • Skær bunden af citrongræsset og bank stangen med noget tungt, dette frigiver smagen i græsset. – hak det her efter i fine fine tern, undlad de sidste 2 cm af toppen (gem evt i fryseren til supper)
  • Blend eller pisk de 2 æggeblommer sammen med havsalt, eddike og dijonsennep indtil massen er luftig.
  • Tilsæt nu neutral olie i en tynd strøm til din mayo, imens der piskes eller blendes.
  • Tilsæt de forskellige smags giver til sidst og blend til homogen.
Kategori: Dressing
Køkken: Japansk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close