Brunch

57

Weekenden kalder på lange morgner som først starter efter kl 10.00 – den kalder også på brunch med alt hvad hjertet begære. Røræg så bløde og cremet som på restaurant, sprød håndskåret bacon i skøn forening med alverdens tilbehør som chilimayo, cheddarost og syltede elementer. Hos mig er der aldrig æg uden grøntsager, og brunch er ingen undtagelse, her har jeg stegt blomkål i bacon fedt og grillet peberfrugt over gas blusset, så man kan ikke anden en at dufte og drømme sig til sommeren grill udenfor.

Hvem kan ikke lide at stå op til brunch?

Jeg er fangirl af at blive vækket til brunch, men også af, at lave brunch til min familie og venner. For mig starter det allerede dagen før med forberedelserne af surdejsbrødet – hvis du også tænker på at kaste dig ud i det projekt, er opskriften på mit surdejsbrød helt uden gær her på hjemmesiden også. Ligeledes er alle de skønne tilbehørs ting som jeg har sammensat til lige netop denne brunch.

JEG ELSKER RESTER!

Generelt når jeg laver mad i løbet af ugen laver jeg lidt lidt ekstra af de forskellige tilbehørs ting så jeg har til hurtigt at sammensætte sådan en brunch eller andre måltider i weekenden. Det er et godt lille fif, for faktisk så passer det meste sammen og man får også aha oplevelser med “rester” når man sammensætter dem på ny. JEG ELSKER RESTER!

5 af 1 stemme

Brunch

Antal 2 personer

Ingredienser

Røræg:

  • 4 æg
  • 4 spsk fløde til røræg
  • havsalt til tilsmagning
  • 2 spsk smør til stegning af røræg

Tilbehør:

  • 4 skiver håndskåret bacon
  • 4 stykker cheddarost
  • 4 buketter blomkål stegt
  • 1 rød peberfrugt
  • chilimayo
  • shawarma chili
  • syltede hvide løg
  • 2 skiver surdejsbrød
  • 1 appelsin skåret i både
  • masser af kaffe

Sådan gør du

Røræg:

  • Pisk alle 4 æg sammen med fløde og havsalt.
  • Vælg en pande eller lille kasserolle med Tefal belægning og tænd den på middel varme.
  • Smelt smør, det skal ikke brune og kom æggemassen på og rør stille og roligt med lange tag med en dejskraber der kan klare varmen.
  • Stop lige når æggemassen har sat sig med stadig er våd, sluk for blusset og fold nu ægge massen ind over sig selv for ligsom at creme det hele sammen uden at over tilberede det.

Tilbehør:

  • Baconen skæres i 4 tykke skiver og steges på panden på begge sider til gylden og sprød.
  • Steg samtidig blomkåls buketterne på skærefladen i siden af panden mens du steger bacon, så udnytter du nemlig feddet fra baconen.
  • Halver peberfrugten ned igennem den grønne stilk og fjerne den og kernehuset på begge sider. Hvis du har et gas buls kan du nu tænde det og ligge peberfrugterne med skind siden ned på flammen, de skal blive forkullet på skind siden – dette tages af let med fingerne bag efter. På denne måde får vi en let tilberedning af peberfrugten, vi fjerner den bitter skal og får god grill smag fra flammen.
  • Hvis du ikke har et gas plus kan du grille dem i ovnen med skinsiden opaf.
  • Klargør, cheddarosten, mayoen, chilien, surdejsbrødet og de syltede hvid løg – alle opskrifterne ligger her på siden.
  • Nu mangler du kun at samle alle din elementer på tallerkner og i små hyggelige skåle. – Husk kaffen og go weekend.
Kategori: Morgenmad
Køkken: Dansk

Skriv en kommentar

Close
Close