Hjemmelavet ketchup med stjerneanis og løvstikke

1.6K

Super nem opskrift på hjemmelavet ketchup til Burger Night – eller til ALT i virkligheden! Mine unger kan godt lide ketchup… dog uden krydderier. Så jeg vil nok betegne denne ketchup med stjerneanis og løvstikke som en voksen-ketchup. Den kan dog lynbørge blive ungdomsvenlig, hvis man undlader at tilsætte de herlige krydderier, eller måske bare nøjes med den halve mængde.

Hjemmelavet ketchup og den rigtige konsistens

Jeg kan godt lide når ketchuppen kan “holde sig selv”, ligesom at en mayo kan “stå” og dermed ikke flyder ud. Dette opnår man ved at jævne sin ketchup med lidt majsstivelse (Maizena). Det er super nemt og effektivt, og så får man den ønskede effekt, og en burger der ikke sovser ud over det hele! VIGTIGT…

Ketchup opskrift inklusiv “Ketter der mætter”

Når du kaster dig ud i denne opskrift, så vil jeg anbefale at du giver “Ketter der mætter” sangen fra hiphop-gruppen Fler Farver et lyt. Den giver lige det der ekstra i ganen til ‘chuppen, som man ikke kan beskrive når man smager på det færdige produkt!

5 af 1 stemme

Hjemmelavet ketchup med stjerneanis og løvstikke

Antal 1 liter

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser tomat – flået eller hakket
  • 1 dåse tomatkoncentrat – 140 g
  • 2 dl brun farin
  • 1 dl vand
  • 2 dl eddike – lager eller æble
  • 1/2 dl olivenolie
  • 6 korn sort peber
  • 4 stk nelliker
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 knivspids løvstikkefrø
  • 1 knivspids fennikelfrø
  • 1/2 tsk korianderfrø
  • 1/2 tsk havsalt
  • 3 spsk majsstivelse

Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg, skær ud i tern og steg dem møre i olivenolie.
  • Mal alle krydderierne i en krydderikværn og steg dem sammen med løgene.
  • Tomatkoncentrat steges nu kort af sammen med de øvrige ingredienser.
  • Tilsæt brun farin, eddike, tomat og vand. Lad det hele småsimre i 15 minutter under jævnlig omrøring.
  • Blend hele balladen. Udblød majseina i en skål med lidt koldt vand, rør det ud og hæld det i gryden sammen resten. Ketchuppen vil nu tykne under kogning og omrøring.
  • Hæld din ketchup på glasflaske, patentglas eller sylteglas. Hvis du sørger for at skolde dine beholdere med kogende vand, og derefter hælder den brandvarme ketchup helt til kanten og sætter låg på med det samme, så vil din ketchup holde næsten for evigt – lige indtil forseglingen brydes.

Noter

Hvis du ønsker en mere klassisk ketchup, så dropper du bare alle de herlige krydderier – så kan ungerne derhjemme også være med!
Ret: Dressing, Tilbehør
Køkken: Dansk

Skriv en kommentar

Close
Close