Keto Snack Bar med mazarin, karamel og chokolade

435

What a treat! Den her keto snack bar med karamel og chokolade er som sendt fra himlen, når man står der midt i sit keto-eventyr – eller hvis man gerne vil spise damerne til kaffen af med noget, der ikke indeholder sukker eller gluten!

Mazarin, flødekaramel & chokolade…

Baren her ville gøre sig godt som hemmeligt våben til Disney Sjov, men også som værtindegave i julemånederne. Den holder sig ret længe i en lufttæt beholder på køl, og er en fryd for øjet når man åbner låget efter en laaang arbejdsdag, og bare gerne vil have et skulderklap i ganen!

Flødekaramellen kunne man også sagtens komme på glas og gemme til is desserten, Jeg er personligt stor fan af Easis sukkerfri vaniljeis til de varme sommeraftener, og med denne karamelsauce i baghånden kan de lange lyse nætter bare komme an.

5 af 3 stemme

Keto Snack Bar med mazarin, karamel og chokolade

Antal 1 bradepande

Ingredienser

Bund:

  • 300 g mandelmel
  • 2 spsk mandelessens
  • 3 spsk Sukrin Melis (annoncelink)
  • 1 citron (skallen herfra)
  • 2 æggehvider

Flødekaramel:

Chokoladetop og pynt:

  • 400 g mørk chokolade – jeg brugte 70 % – evt. en sukkerfri variant
  • havsalt og flager af hasselnødder
  • kandiseret viol eller bare friske violblomster, hvis du vil undgå sukker

Sådan gør du

Bund:

  • Forvarm ovnen på 180 °C varmluft
  • Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend indtil massen opnår en marcipan-agtig konsistens.
  • Klargør et ildfast fad (jeg brugte et lasagnefad). Læg bagepapir i bunden, tilføj mandelmassen og pres den ud med hænderne. Den skal helst være lidt under 1 cm i tykkelsen.
  • Bag bunden i ca. 12 minutter. Jeg lavede selv en fejl og bagte indtil den var gylden – det var for meget. Det blev mere en kiksebund end en blød mazarinbund. Så stol på de 12 minutter!
  • Lad den afkøle efter bagning.

Flødekaramel:

  • Hæld fløde og sirup i en gryde med god plads. Rør massen sammen og lad den nu koge indtil den er reduceret til under halvdelen. Jeg har lagt et billede under opskriften her hvor du kan se farven og dømme efter den. Det tager nok ca. 20-30 minutter.
  • Hæld karamellen over bunden når den har den rigtige farve, og fordel karamellen med en dejskraber. Lad den nu afkøle helt, inden du hælder chokoladen over.

Chokoladetop og pynt:

  • Hak chokoladen groft og læg stykkerne i et vandbad. Smelt halvdelen af chokoladen under stille omrøring indtil chokoladen når en temperatur på ca. 40-45 °C. Tag chokoladen af varmen, læg så den sidste halvdel i og rør rundt indtil det også er opløst. Nu har du tempereret din chokolade og kan hælde den over karamellen som er afkølet. Fordel med en dejskraber og drys med pynt! Nu skal den bare afkøle en sidste gang, og så kan den skæres i små eller stor barer! Jeg skar den ud i 24 stykker.
Kategori: Sødt
Køkken: Dansk
Egenskab: Glutenfri, Keto, LCHF, Sukkerfri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close