Denne Coq Au Vin opskrift er tro mod den frankofile bonderet, men er dog akkompagneret af en “kartoffelmos” uden kulhydrater – nemlig blomkålsmos. Mosen af blomkål gør denne Coq Au Vin aka Kylling i rødvin til et herligt low carb måltid, som smager af Frankrig og kølig rødvin i solen.

Coq Au Vin skal da ikke serveres med blomkålsmos?

Hvorfor ikke? Mos af den smukke hvid blomst blomkålen, er et fantastisk alternativ til mosen af den underjordiske knold! Den gør sig virkelig godt som mos, og kan tilføjes alle mulige slags smage afhængigt af hvad den skal serveres sammen med. Jeg smækker fx gerne lidt citronskal i den, hvis jeg servere den til et stykke fisk, eller tilsætter rigelige mængder af revet parmesan, hvis den skal spise med en Ossobucco! Prøv den – den er et tomt lærred.

5 af 2 stemme

Coq Au Vin med blomkålsmos

Antal 5 personer

Ingredienser

Coq au vin:

  • 4 stykker kyllingelår – hele, med under- og overlår
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 1/4 hoved knoldselleri
  • 1/2 flaske rødvin – af den tørre slags
  • 1/2 bundt timian
  • 4 stk laurbærblade
  • salt og peber
  • 1/2 pakke bacon
  • 1 spsk majsstivelse, plus lidt vand til at røre det ud i
  • 1 dl fløde

Topping:

  • 1/2 pakke bacon
  • 1 glas perleløg – kan undlades ved striks keto
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk Sukrin Gold – eller almindelig sukker
  • 1/2 bakke champignon
  • bredbladet persille til pynt

Blomkålsmos:

  • 1 hoved blomkål
  • 3-4 dl sødmælk
  • 50 g smør
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

Coq au vin:

  • Kyllinglårene brunes på panden på begge sider og krydres med salt og peber. De lægges i et ildfast fad, som er højt nok til at der kan komme grøntsager og væske over kyllingelårene, så de dækkes.
  • Skær hele bacon pakken i tern, og steg nu halvdelen af på panden indtil de er halvt tilberedt.
  • Skræl og rens alle grøntsagerne til Coq Au Vin'en, skær dem i tern, og hæld dem på panden sammen med bacon. Det skal kun lige steges til det er ca. 20% tilberedt, så kommes det hele over kyllingelårene.
  • Tilsæt timian, laurbærblade og rødvin – rødvin til det dækker.
  • Sæt det i en forvarmet ovnen på 180 °C varmluft i 1 time og 30 minutter.
  • Sigt væsken fra efter de 90 minutter i ovnen. Hæld væsken i en gryde og kog den op, tilsæt fløde og jævn med majsstivelse.
  • Anret grøntsager og lår i et smukt dybt fad, og hæld saucen over.

Topping:

  • Den sidste halve pakke bacon steges sprød.
  • Champignonerne skæres i kvarte og steges gyldne.
  • Perleløgene sigtes, og på en pande smeltes nu smør, hvorefter Sukrin Gold (eller sukker) drysses på og smeltes sammen med smøret til en karamel. Herefter tilsættes perleløgene, som sauteres i karamellen indtil de er smukt brunede.
  • Den brede persille plukkes.
  • Det hele kommes på toppen af Coq Au Vin'en inden servering.

Blomkålsmos:

  • Skær et helt blomkålshoved ud i tern, og hæld dem i en gryde.
  • Hæld mælk på så det dækker halvt op. Lad det simre i 30 minutter, og rør rundt en gang imellem.
  • Når det hele er mørt, sigtes mælken fra og den møre blomkål hældes i en foodprocessor med smør og salt, og blendes til en fløjlsblød mos. Servér mosen med lidt god olivenolie på toppen.
  • Mælken kan eventuelt gemmes i fryseren til en suppe.
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Keyword: Glutenfri, Keto, LCHF

Skriv en kommentar

Close
Close