Æggebix er som navnet antyder en slags biksemad om morgenen med æg og hvad man nu har i køleskabet. Jeg har som regel altid spidskål og lidt bacon, men det kunne også være en skive skinke eller en hakkebøf fra aftensmaden i går jeg brugte. Ligeledes kunne det være en anden slags kål eller et par gulerødder.

NEMT – lige så nemt som at riste en bolle og smør og gøre ved!

Mange syntes æg til morgenmad er lige at stramme knuden, når man står der midt i mellem tandbørstebørstning på husets mindste beboer, katte, der skal have mad og madpakker, der skal smørres. MEN det er altså også en velkommen ret for de mindste om morgnen, og jo fler, der spiser det samme, jo nemmere bliver det, og jeg mener bundseriøst at når du har lavet det første gang, så tager andet forsøg ikke længere end, når der skal ristes boller, skæres ost, smøres osv.

5 af 2 stemme

Æggebix- røræg og spidskål

Antal 1 person

Ingredienser

Røræg:

  • 2 æg
  • 2 spsk fløde
  • havsalt
  • 1 spsk smør til at stege røræg i

Kål og bacon:

  • 1/4 spidskålshoved eller hvad du nu tænker du kan spise
  • 1/4 pakke bacon skåret i tern
  • 1 stk forårsløg
  • frisk rød chili så meget som ganen nu tillader
  • 1-2 stk syltede skoleagurker skåret i skiver
  • chilimayo
  • 1 spsk boghvede – ristet

Sådan gør du

Røræg:

  • Pisk æg sammen med fløde og havsalt.
  • Vælg en pande eller lille kasserolle med Tefalbelægning og tænd den på middel varme.
  • Smelt smør, det skal ikke brune og kom æggemassen på og rør stille og roligt med lange tag med en dejskraber, der kan klare varmen.
  • Stop lige når æggemassen har sat sig men stadig er våd, sluk for blusset og fold nu æggemassen ind over sig selv for ligesom, at creme det hele sammen uden at overtilberede det.

Kål og bacon:

  • Baconen skæres i tern og steges på panden til det er halvt tilberedt.
  • Forårsløget skæres i tynde skiver og det grønne gemmes til pynt.
  • Spidskålen skæres i tern, og kommes på panden sammen med forårsløg og baconen. Steg færdigt.
  • Anret kål og bacon i bunden og røræggene ovenpå, drys med de grønne forårsløgtoppe, ristet boghvede og chili i tynde skiver.
  • Skær de syltede skoleagurker i skiver og fordel dem, sæt små dutter af chilimayo og du er klar!
Kategori: Morgenmad
Køkken: Dansk
Egenskab: Glutenfri, Keto, LCHF

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close