Hjemmelavet burger med masser af smag! Denne burger opskrift inkluderer ALT du skal bruge til din næste burger night med familien eller vennerne.
Denne opskrift involverer også de bedste bøffer med cheddar og bacon! Bøfferne er med både okse og svinekød – det synes jeg giver den klart bedste smag. Det er en god og nem måde, at hæve fedtprocenten og derved få meget mere UMAMI. Bøffen gives yderligere smag, ved at toppe den med sprød bacon og smeltet cheddarost ud over det hele.
Hjemmelavet burger opskrift med fritter & condiments
Til den ultimative burger hører der sig naturligvis fritter og mayo i lange baner. Det tager lidt tid at lave de hjemmelavede pomfritter, men den mest tidskrævende del af processen kan du ordne på forhånd. Du skal indregne en rum tid i køkkenet lige op til servering, da du skal fritere pomfritterne en sidste omgang lige inden servering, for at få de absolut sprødeste pomfritter. Så kør en køkken-øl indenbords eller fyr op for en drink med din gæster, mens du friterer!
Gourmet burger med masser af smag!
Udover opskriften på “verdens bedste burgerboller” – som er den ultimative brioche boller lavet med Tangzhong – har jeg lagt links til opskrifter på 3 slags mayoer i opskriften; trøffelmayo, basilikum mayo og chilimayo. Derudover bør du også lave din egen ketchup og syltede skoleagurker! Det er virkelig luksus med 3 slags mayo, men du kan også bare vælge én af dem, hvis du er kræsen eller har lidt mindre tid! Hvis du er en true high roller, og vælger at køre din burger ind med alle tre mayo varianter, så er du garanteret en smagseksplosion uden lige 🙂
Hjemmelavet burger & fritter
Ingredienser
Burgerboller:
Bøffer:
- 250 g hakket oksekød vælg høj fedt procent
- 250 g hakket kalv og flæsk vælg høj fedt procent
- havsalt og friskkværnet peber
- rapsolie til stegning
- frisk timian til stegning
- 1 pakke bacon
- 1 pakke cheddar – gerne modnet, for ekstra smag
Condiments:
- bøftomater
- rødløg
- hovedsalat
- syltede skoleagurker
- hjemmelavet ketchup
- trøffelmayo
- basilikumsmayo
- chilimayo
Pomfritter:
- 2 kilo bagekartofler
- 2 liter rapsolie
- havsalt
Sådan gør du
Bøffer:
- Bland de 2 slags kød godt sammen med håndkraft, og del kødet i 6 lige store dele.
- Form bøfferne så de er 1-2 cm i tykkelsen og har en diameter der passer til bollerne – alt efter hvor store du har lave dem.
- Krydder nu alle bøfferne med salt og peber på begge sider.
- Varm en stor pand op til rygepunktet, hæld olien på og placér så bøfferne på panden – del stegningen op, hvis du ikke har en stor nok pande – vi skal nemlig ikke koge bøfferne.
- Steg dem så de får stegeskorpe på begge sider og læg dem i et ildfast fad. Fordel cheddarosten på toppen af bøfferne, og smæk dem i ovnen på grill så osten smelter.
- Steg baconen – jeg gør det i ovnen på bagepapir. Så krøller det ikke og bliver stegt jævnt.
Pomfritter:
- Skyl bagekartoflerne og skær dem i bjælker. Du vælger selv hvilken tykkelse, bare de er nogenlunde ens.
- Læg kartoffelbjælkerne i en stor bøtte eller skål og lad koldt vand komme over dem, og "vask" dem til vandet er klart igen. Jo mere stivelse du får vasket ud af kartoflerne, des sprødere bliver resultatet.
- Dræn kartoffelbjælkerne og læg dem på et rent viskestykke, så de drypper mest muligt af.
- Varm olien op til 160 °C i en høj gryde, og begynd nu at fritere kartoffelbjællkerne lidt ad gangen. Alle fritterne skal "koges" i olien i passende mængder, og formålet lige nu er at de bliver næsten færdigtilberedte, men de skal ikke have den endelige farve eller sprøde overflade endnu. Denne indledende fritering kan du med fordel klare dagen forinden, eller mange timer forud for din Burger Night.
- Forud for den endelige fritering varmes olien op til 180 °C og processen gentages, denne gang blot ved en lidt højere temperatur, for at opnå den gyldne farve og sprødhed. Fritér igen lidt ad gangen. Denne sidste fritering bør du klare kort tid før servering.
- Krydder dine fritter med havsalt, når de er færdige!
Masser af hjemmelavet tilbehør til din burger
Links til opskrifterne på alle disse lækre sager, er indsat i opskriften ovenfor.