Sommeren kan bare komme an, når først salvien er sprunget ud i køkken haven og der er vare kul i sigte så er det denne her grillet citron kylling med salvie du skal kaste dig over!

Kylling og salvie er et fantastisk makkerpar

Sprødt grillet kylling skind, mørt let røget kød og saftig smag af syrlig citron og salvie er ikke til at gå galt i byen med. denne gril aften serverede jeg en salsa verde og en sprød salat med somme hvidkål og ny bælget ærter.

5 af 1 stemme

Grillet citron kylling med salvie

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling

Marinade:

  • 1 bundt salvie
  • 1 citron skal og saft herfra
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk havsalt og frisk kvernet peber

Sådan gør du

  • Udskær kyllingen i 2 underlår, 2 overlår, 4 stykker bryst og 2 stykker under vinger og 2 stykker over vinge.

Mariandaen:

  • Kom alle indgredienserne i en blender og blendt det fint.
  • Kom Kyllingestykkerne i et fad og overhæld det med marinaden og lad det trække min 30 min inde det grilles. Lad det endelig stå på køkken bordet, kød skal generelt ikke være køleskabs koldt når det skal tilberedes, så smider det nemlig formeget væske og bliver tørt. Du kan med fordele også marinere det dagen før.
  • Jeg for bager altid mit kylling i 20 min i ovnen på 150 C, og så griller jeg det færdigt på grillen. Jeg er ikke verdens minister i grill universet og syntes oftes ellers at mit kylling brændt hvid det skal blive gennem tilberedt. Men jeg har heller ikke nogen fancy smancy grill.. Så hvis du er grill minister så styrer du bare showet.
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: Keto, LCHF

Skriv en kommentar

Close
Close