Hjemmelavet chilimayo

1.3K

Hurra! Du har fundet min opskrift på hjemmelavet chilimayo, så dit liv bliver snart fuldendt!

Det er den bedste chilimayo jeg har smagt til dato – og det er når vi snakker i forhold til ALLE de forskellige chilimayoer jeg har smagt, herunder købevarianter, restaurantvarianter og den hjemmelavede slags. MIN CHILIMAYO ER KONGE! Og det er den fordi den indeholder min shawarmachili, som indeholder det hemmelige våben = ristede løg!

JA JA, du kommer ikke til at fortryde at gå om bord i de 2 opskrifter, ellers får du pengene tilbage…

Når hjemmelavet chilimayo bliver en afhængighed

Jeg elsker chilimayo! Faktisk bare mayo i alle mulige afskygninger, og til alle måltider. Hvis du er interesseret i andre slags mayo, så har jeg en hel stribe mayo opskrifter, herunder bl.a. basilikumsmayo, trøffelmayo og klassisk mayo. De ligger alle sammen i min opskriftsamling.

Æggehviderne – hvad stiller jeg op med dem?

Jeg bruger æg ude fra min hønsegård, altså blommerne – og så står man tilbage med æggehviderne efter sådan en mayo produktion. Æggehviderne kan du bruge til at lave dejlige ketoboller! Det er en fantastisk opskrift der har fulgt mig de sidste 2 år, og den er virkelig god hvis man vil prøve et stykke bagværk uden mel.

5 af 1 stemme

Hjemmelavet chilimayo

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 4,5 dl neutral olie – jeg bruger rapsolie
  • 2 spsk eddike – lager eller æble
  • 3 spsk shawarma chili
  • 2 spsk sweet chili sauce – eller et par dråber flydende sødemiddel
  • 1/2 tsk havsalt

Sådan gør du

  • Blend eller pisk de 2 æggeblommer sammen med havsalt og eddike, indtil massen er luftig.
  • Tilsæt nu olie i en tynd strøm til din mayo, imens der piskes eller blendes.
  • Tilsæt shawarma chili og sweet chili sauce (eller sødemiddel).
  • Hvis den bliver for tyk, så kan du justere med lidt koldt vand.

Noter

Hvis jeg ønsker en sukkerfri chilimayo, så tilsætter jeg et par dråber flydende sødemiddel i stedet for sweet chili sauce. Jeg bruger “Perfect sød” sukkererstatning fra Easis.
Ret: Dressing, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Keto, LCHF

Skriv en kommentar

Close
Close