Glaskåls kebab & gule hveder

247

Den her opskrift er en must når vi snakker retter uden kød, den vil kunne til enhver tid overvinde enhver kebab aficionado fra Nørrebro, Vesterbro, Odense C eller esbjerg havn om at glaskål er det nye sort i forhold til fyld i din rulle!

Hvordan kan glaskål smag og ligne ægte kød kebab?

Det er også rimelig magisk at det kan det, Historien om hvordan glaskåls kebab kom til verden kommer her:

Jeg har arbejdet i et 100 % vegetarisk køkken i en del år, og vi fik størstedelen af vores grøntsager fra Eat Grim som er en grøntsags leverandør der udelukket sælger over produceret og frasorteret grøntsager – som et led i at stoppe spild af mad.

En dag fik vi røv mange glaskål ind af døren, og det var spændende… Da vi ligesom havde serveret hvad vi nu kunne af salater med glaskål og gryderetter med glaskål, så vi os nødsaget til at finde på noget nyt!

Vi tænkte vi måtte kunne smøre det ind i noget asiatiske og så bage og glaser det i ovnen, og ganske magiske kom det med hjælp fra teriyaki til at smage fantastisk!

vi havde enlig bare skrællet dem og kørt dem igennem vores store hakker maskine som skær glaskålen i tynde skiver, forinden da havde vi halveret dem for at de kunne komme igennem maskinen. Og her endte det med at være et super godt tilfælde for lige netop sådan et måneformet stykke glaskål afspejlet meget godt sådan et stykke ny skåret kebab fra det lange spyd med stegt kebab.

Så med lidt tilfældighed og snilde var glaskåls kebab født.

5 af 1 stemme

Glaskåls kebab & gule hveder

Antal 4 personer

Ingredienser

Gule hveder:

  • 4 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 1/2 pakke gær
  • 2 spsk rørsukker
  • 450 g hvedemel
  • 1 spsk gurgemaje
  • 1 tsk havsalt
  • 100 g koldt smør i tern
  • lidt smeltet smør til pensling efter bagningen

Glaskåls kebab:

  • 2 stk glaskål
  • 2 alm løg eller store skalotte
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tommel ingefær
  • 1 dl teriyaki
  • 1/2 dl soya
  • 2 spsk kokos olie
  • 1/2 dl hoisin sauce
  • 2 spsk sweet chili
  • 2 spsk hel koriander frø ristet

Ingefær mayo:

  • 2 æggeblommer
  • 5 dl neutral olie
  • 1 spsk dijon sennep
  • 2 spsk risvins eddike
  • 1 tsk gurgemaje
  • 1 tommel ingefær
  • 1 stang citrongræs
  • 1/2 tsk havsalt

Tilbehør:

  • mynte frisk
  • koriander frisk
  • syltede hvide løg
  • kinaradisse

Sådan gør du

Gule hveder:

  • Lun mælken og tilsæt den til røreskålen sammen med sukker, æg, gær, gurgemajen og hvedemelet.
  • Ælt dejen grundigt i cirka 5 minutter, tilsæt salt, og lad det herefter ælte i yderligere 5 minutter.
  • Nu tilsættes de kolde smørtern til dejen, og du lader maskinen køre, indtil du ikke længere kan se smørklumperne i dejen.
  • Lad dejen hæve i en smurt bøtte med låg på køkkenbordet i cirka 2 timer.
  • Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, vendes den ud på bordet og deles i 10 stykker, eller hvad der nu passer dig.
  • Klargør en form med bagepapir i bunden og smør – eller sprayfedt – op ad kanterne.
  • Lad dem efterhæve i 30-60 minutter under et klæde. De skal være vokset godt sammen.
  • Forvarm ovnen på 200 ˚C varmluft med under/over varme, og sæt et ildfast fad i bunden til kogende vand – som du tilfører lige, når du har sat bollerne ind for at bage. Så kommer der godt med damp, hvilket er med til at give en god hævning under afbagningen, og tilfører fugt.
  • Bages i 20 -25 minutter, pensle med smeltet smør når de kommer ud af ovnen.

Glaskåls kebab:

  • Kom teriyaki, soya, hoisin og chili sovs i en gryde og reduser til halvdelen.
  • Rist korianderfrø og mal dem til mel.
  • Skræl glaskålen, halver og skår det i tynde skiver.
  • Skræl løg og hvidløg og skær det ligeledes i tynde skiver.
  • skræl ingefær og riv den så fint som muligt.
  • Kom det hele sammen i et ild fast fad og sæt det i ovene på 200 C i ca en time, rør jævenligt i fadet.

Ingefær mayo:

  • Riv ingefær så fint som muligt
  • Skær bunden af citrongræsset og bank stangen med noget tungt, dette frigiver smagen i græsset. – hak det her efter i fine fine tern, undlad de sidste 2 cm af toppen (gem evt i fryseren til supper)
  • Blend eller pisk de 2 æggeblommer sammen med havsalt, eddike og dijonsennep indtil massen er luftig.
  • Tilsæt nu neutral olie i en tynd strøm til din mayo, imens der piskes eller blendes.
  • Tilsæt de forskellige smags giver til sidst og blend til homogen.

Tilbehør:

  • Pluk krydderurterne til en lille salat.
  • Skræl en kvart kina radisse og skær den i tynde runde strimler enten med din kniv eller på et mandolin jern.
  • Find de syltede hvide løg frem og ved kinaradisse skiverne ned i lagen og lad det trække i ca 30 min. . brug en blanding af kinaradisserne og løgne som tilbehør.

Anretning:

  • Samle det hele som små burgers eller bao's.
Kategori: Aftensmad
Køkken: Japansk
Egenskab: Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close