Syltede squash er det du skal sylte næste gang du står og glor på de der 2 squash du har liggende i køle skuffen som du købte for 14 dage siden og stadig ikke har fundet ud af hvad skal bruges til.

Skønne lange bånd af syltede squash

De er virkelig velegnet til at sylte, jeg ved ikke hvorfor man ikke ser det ofte – jeg begyndte selv at gøre det for et par somre siden efter endnu en omgang stor produktion fra min 2 årlig squashplanter oppe i urtehaven.

Så når man har bagt choko squash kage og man har spist grillet squash til tilbehør hele sommeren så vil man gerne bare være fri for squash i en laang periode! Men uanset om man gror dem i haven eller ej, så er det en grøntsag der er nem og billig at få fat i. Så sylt derudaf, så kan det gemmes til vinteren og man får bugt med sit madspild.

5 af 2 stemme

Syltede squash

Antal 2 glas

Ingredienser

  • 2 squash
  • 3 dl eddike
  • 2 dl sukrin eller rørsukker
  • 1 spsk sort peber
  • 1 spsk dildfrø
  • 1 spsk sichuanpeber

Sådan gør du

  • Kog eddike, Sukrin og krydderier op.
  • Skær Squash i tynde strimler – evt på et mandolin jern hvid du har.
  • Kom de strimlet squash på sylte glas og hæld den varme lage over – fordel krydderiern så der er lige mange i hver.
  • Kom et lille stykke bagepapir i toppen og tryk lidt ned sådan så squashen er dækket af lage… så holde det sig nemlig helt uden at blive dårligt.
  • Kom låg på mens det hele er varmt, så kan de holde sig læge. – de er ret hurtigt klar til at spise… jeg lavet mine end 30 min inden spise tid, men ellers er det selvfølgelig at foretrække dagen før man skal bruge dem.
Kategori: sylt, Tilbehør
Køkken: Dansk
Egenskab: Keto, LCHF, Sukkerfri

Skriv en kommentar

Close
Close