Gulerodsbolle uden mel eller andre kornsorter er nærmest magi, og det må jeg sige, at denne bolle virkelig er. Den smager af mormors kolonihave, tandsmør og lyse aftener! Der er også en god portion kerner i dejen, så man får lidt knas. Weekendmorgenen er absolut i hus, hvis du sprænger ud i denne opskrift.

LCHF, ikke KETO?

Denne opskrift er med gulerødder og det er jo en underjordisk grøntsag… det betyder, at den har et lidt større indhold af kulhydrater pr. 100 g end 5. Så derfor skal man som tommelfingerregel holde sig fra store mængder gulerod… men vi taler heller ikke store mængder i denne opskrift, når det først bliver ganget ud på 8 boller. Hvis man gerne vil holde sig striks, så byt gulerod ud med squash, det fungerer fuldstændigt på samme måde.

5 af 2 stemme

LCFH gulerodsboller

Antal 8 stk

Ingredienser

  • 200 g mandelmel (annoncelink)
  • 30 g HUSK løppefrøskaller (annoncelink)
  • 20 g hvedegluten (annoncelink)
  • 20 g Sukrin Gold (annoncelink)
  • 10 g guargummi
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl sesam
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 75 g revet gulerod
  • 2 tsk havsalt
  • 3 æg
  • 2,5 dl vand
  • 1 spsk eddike

Topping:

  • sesam

Sådan gør du

Dej:

  • Forvarm ovnen på 200°C
  • Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Riv guleroden.
  • Del æggeblommer og hvider, pisk eller blend hviderne med eddike.
  • Bland æggeblommer, vand og gulerødder i en skål.
  • Mix tørt og vådt, og vend æggehviderne i massen.
  • Klargør en bradepande med bagepapir, og del dejen i 8 lige stor dele, form til boller og tryk dem i nogenlunde den størrelse du gerne vil have. De hæver lidt, men ikke dobbelt. Mine er på størrelse med min håndflade.
  • Vend evt. bollerne i sesam inden de kommer på pladen og bages.

Afbagning:

  • Bag bollerne i ca 35 min. til gyldne. Lad dem køle.
  • Opbevar dem i en pose eller en beholder på køl. De holder sig i 14 dage. De kan sagtens fryses efter, de er blevet bagt.
Køkken: Dansk
Egenskab: Glutenfri, Keto, LCHF, Sukkerfri, Uden mælk, Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close