De her panerede polenta fritter kan få enhver vegetar og kødspiser til at synge! Friteret polenta kan bruges på mange måder, og man kan jo spise “fried” altid! Friteret polenta er skøn i følgeskab med tartarsauce – den udenlandske pendant til dansk remoulade. Prøv fx min opskrift på tartarsauce med estragon.
Polenta fritter (paneret polenta)
Ingredienser
Polenta-masse
- 250 g polenta / majsgryn (annoncelink)
- 1 liter vand
- 1 citron – skal og saft
- 2 tsk salt – skal stadig smages til herefter
- 150 g parmesan – valgfri
Panering
- 1 dl hvedemel
- 2 æg
- 1/2 dl sødmælk
- 4 dl panko rasp
- 1 tsk havsalt
- 5 dl neutral olie – til stegning
Sådan gør du
Polenta-masse
- Kog vandet op i en gryde og tilsæt polentamel. Lad det koge op under omrøring ved middel varme. Den kan godt opføre sig lidt lava-agtigt hvis man koger den ved for høj varme, så pas på!
- Skru helt ned for varmen, så snart den har kogt i et par minutter.
- Riv parmesan og citronskal, og pres saften ud af citronen.
- Tilsæt parmesan, salt, citronskal og citronsaft i polenta-massen og rør rundt.
- Hæld det hele op i et fad og fordel massen, så den er cirka 2 cm høj. Lad den så køle af med et stykke bagepapir på toppen, så der ikke danner sig skind på polentaen.
- Polentaen kan med fordel laves dagen i forvejen.
- Når den er kølet helt af, skærer du den i bjælker i en passende størelse, så hver person kan få 2 stk.
Panering
- Pisk æg, mel, salt og sødmælk sammen til en dej i en skål, hvor dine udskårede polenta-stykker kan komme ned i et "dej-bad".
- Lav en anden passende størrelse skål klar med panko raspen i, og vend så de dej-badede polenta-stykker heri.
- Fyr op for en gryde eller en pande med kant, og en halv liter neutral olie. Den skal blive friture varm!
- Steg 2 polenta-stykker ad gangen, og læg dem op på lidt køkkenrulle efter stegning, for at suge olien.
Noter
Du kan undlade parmesanen i polenta-massen, og erstatte den med en god olivenolie hvis du vil køre den helt vegansk. Du kan også skifte paneringen ud med ren polentamel, og simpelthen bare vende de udskårede polenta-stykker direkte i polentamelet, og så stege dem på almindelig vis i en pande.