Syltede gulerødder fra himlen

364

Syltede gulerødder er en virkelig god følgesvend i salater. Mine syltede gulerødder er peppet op med dildfrø og sennepskorn, som giver ekstra god smag.

Syltede gulerødder er børns bedste ven.

Det fede ved den syltede gulerod er også, hvor nemt den faktisk glider ind i munden på dine unger eller din kræsne venindes søn, som ellers kun spiser pastaskruer med Heinz tomatketchup. Børn og gulerødder er nemlig bare skide gode venner, af en eller anden uransalig årsag. Men fred være med det!

4 af 2 stemme

Syltede gulerødder fra himlen

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 300 g gulerødder uskrællet vægt
  • 1 tsk dildfrø
  • 1 tsk gule senneps korn
  • 2 dl eddike lager, æble, hvid balsamico
  • 1,5 dl rørsukker (eller kokossukker)

Sådan gør du

  • skræl gulerødderne, og skær dem ud i en form du godt kan lide, jeg skær mine i diamant form…ulala – det betyder at jeg laver et skråt snit og så drejer jeg min rod lidt og skær igen, på den måde får min udskåret stykke lidt form som en diamant
  • kog her efter gulerødderne i let saltet vand, de skal have ca 5 min når først vandet koger,, tjek dem under vejs. de skal have bid i enden og de får den sidste tilberedning når den varme lager hældes over dem og de så trækker færdige i lagen.
  • kog resten af ingredienserne op i en lille gryde for sig og hæld den over dine kogte rødder, lad dem trække en lille dag på køl før du hapser af dem. Hvis du vil gemme dem længe fordi du har milioner af gulerødder i baghaven om sommeren så skal du bare have nogle sylteglas klar som du har skoldet med kogende vand. Og som du så hælder gulerødder og lage over i. Hæld væske helt op til kanten og kom så det rengjorde log på med det samme! jo varmer jo bedrer! så kan de faktisk stå ved stuetemp i helt op til 1 år.
Kategori: sylt, Tilbehør
Køkken: Dansk
Egenskab: Glutenfri, Uden æg, Uden mælk, Vegansk, Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close