Syltede rødkål

155

Syltede rødkål må være danskernes national-syltevare – og det med god grund! Kål er mega sundt og billigt, og det syltede, syrlige og sprøde passer bare rigtig godt til det fede grise- og andekød som vi oftest parrer rødkålen med.

Ingen stemmer

Syltede rødkål

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 1/2 hovde rødkål
  • 4 dl eddike lager eller æble
  • 2 dl rørsukker
  • 2 stænger hel kanel
  • 1 spsk hele kardemomme kapsler
  • 1 mandarin eller en appelsin
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Skær rødkålen i lange tynde strimler med din kniv eller på et mandolinjern.
  • Kog lagen, krydderierne og kålen op og lad det koge mørt, det tager ca 10 min.
  • Kom det hele på sylteglas varmt og prop en skive mandarin eller appelsin i toppen og kom så låg på.
  • Husk at skolde de glas og låg du bruger inden brug – så holder din syltede rødkål sig uåbnet til næste jul!.
Kategori: sylt
Køkken: Dansk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close