Grøn mayo med krydderurter

732
5 af 2 stemme

Grøn mayo med krydderurter

Antal 1 portion (3 dl)

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 5 dl neutral olie
  • 100 g frisk estragon (vægt med stængler) – eller dild, purløg, kørvel etc.
  • 50 g bredbladet persille (vægt med stængler) – eller spinat
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk eddike – lager-, æble- eller rødvinseddike
  • 1/2 tsk havsalt

Sådan gør du

  • Hak dine urter med stængler og blade meget fint.
  • Blend olie og krydderurter indtil blandingen begynder at få lidt temperatur (altså når friktionen i blenderen gør olien varm). Når krydderurterne bliver udsat for varme, så frigives nemlig den flotte dybe grønne farve. 
  • Hæld den grønne olie op i en anden beholder, og blend/pisk nu de 2 æggeblommer sammen med havsalt, eddike og dijonsennep, indtil massen er luftig.
  • Tilsæt nu den grønne olie i en tynd strøm til din mayo, imens der piskes eller blendes.
  • Stop hvis når du synes at din mayo er tyk nok (inden du har brugt al den grønne olie), eller tilsæt det hele og justér med få dråber koldt vand.
  • Hvis den grønne mayo skiller undervejs, så kan du hælde den skilte mayo op i en beholder, køre 2 ekstra æggeblommer påny, og så tilføje den skilte væske i stedet for ny olie. Bum, lige et smart lille fif…
Kategori: Dressing
Køkken: Dansk, Fransk
Egenskab: Glutenfri, Keto, LCHF, Sukkerfri, Uden mælk, Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close