En skøn sommer salat som smager hen af en klassisk coleslaw, her er den med et twist af friskhed og mere sprødt i form af den skønne glaskål, æbler og ristede nødder.
Skønt med slaw som tilbehør til grill
Vi spiste den en på en af de få varme maj dage vi havde i år, det blev også vores først gang på grille i 2021 og det var skønt! Den stod på citron kylling med salvie og saftig salsaverde som dip!
du finder opskrifterne på både kyllingen og salsaen lige her på siden også!
Slaw med glaskål og æble
Ingredienser
Salat:
- 2 stk glaskål
- 1 1/2 hovede spidskål
- 2 røde æbler
- 1/2 dl ristede mandler
- 1/2 dl valdnødder
- 1 håndfuld ramsløg
- hvide syltede løg
Slaw dressing:
- 1 dl mayo
- 1 dl syltelage fra, gulerod, græskar eller hvide syltede løg
- 1/2 dl olivenolie
- 1 citron skal og saft herfra
- 1-2 spsk dijonsennep
- havsalt og friskkvernet peber til tilsmagning
Sådan gør du
Salat:
- Skær bund og top af glaskålen og skræl eller trim skrællen af, halver dem og skær den i tynde måner med en kniv eller på et mandolin jern. – Kom dem i koldt vand og lad dem trække i min 10 min. (dette gør dem sprøde)
- Snit spidskålen fint og fordel det i et smukt fad nederest.
- Skær æblerne i små tern og kom dem ovenpå spidskålen.
- Fordel den sprød glaskål på toppen.
- Hak begge slags nødder og fordel ligledes dem.
Slaw dressing:
- Blendt alle ingredienser til dressingen sammen, og hæld over salaten og pynt med frisk ramsløgs blade.