En skøn sommer salat som smager hen af en klassisk coleslaw, her er den med et twist af friskhed og mere sprødt i form af den skønne glaskål, æbler og ristede nødder.

Skønt med slaw som tilbehør til grill

Vi spiste den en på en af de få varme maj dage vi havde i år, det blev også vores først gang på grille i 2021 og det var skønt! Den stod på citron kylling med salvie og saftig salsaverde som dip!

du finder opskrifterne på både kyllingen og salsaen lige her på siden også!

5 af 1 stemme

Slaw med glaskål og æble

Antal 4 personer

Ingredienser

Salat:

  • 2 stk glaskål
  • 1 1/2 hovede spidskål
  • 2 røde æbler
  • 1/2 dl ristede mandler
  • 1/2 dl valdnødder
  • 1 håndfuld ramsløg
  • hvide syltede løg

Slaw dressing:

  • 1 dl mayo
  • 1 dl syltelage fra, gulerod, græskar eller hvide syltede løg
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 citron skal og saft herfra
  • 1-2 spsk dijonsennep
  • havsalt og friskkvernet peber til tilsmagning

Sådan gør du

Salat:

  • Skær bund og top af glaskålen og skræl eller trim skrællen af, halver dem og skær den i tynde måner med en kniv eller på et mandolin jern. – Kom dem i koldt vand og lad dem trække i min 10 min. (dette gør dem sprøde)
  • Snit spidskålen fint og fordel det i et smukt fad nederest.
  • Skær æblerne i små tern og kom dem ovenpå spidskålen.
  • Fordel den sprød glaskål på toppen.
  • Hak begge slags nødder og fordel ligledes dem.

Slaw dressing:

  • Blendt alle ingredienser til dressingen sammen, og hæld over salaten og pynt med frisk ramsløgs blade.
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Keyword: Glutenfri, Keto, LCHF

Skriv en kommentar

Close
Close