Coleslaw dressing

189

En vinder dressing hvis du spørg mig, rimelig simpel og derfor en god dressing at kunne hvis man har børn i hjemmet. Det er nemlig tit min go to dressing i hektiske hverdags situationer, og det er dejligt at den gør stort set alle grøntsager spisbare for ungerne.

Histori om Coleslaw

Coleslaw blev disket frem af de gode gamle romere, dog i en lidt anden udgave en i dag. Den vi spiser i dage er som i opskriften her, mayo baseret, og mayo blev først opfundet i det 18 århundrede. Det er i den grad en salat som man kender i det meste af europa og i USA.

Navnet ”cole slaw” kommer fra det nederlandsk ”koolsla” aka ”kool salade” som betyder kål-salat. Retten blev i England kaldt ”cold slaw” frem til ca. 1860, da man genindførte udtrykket ”cole” som kunne betyde kål.

5 af 1 stemme

Coleslaw dressing

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 1 dl mayo
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 citron saft og skal her fra
  • 1/2 dl syltelage fra gulerod, græskar eller hvide syltede løg kanundlades
  • hvis du ikke har syltelage giver du den lidt, honning, sukker eller sødemiddel
  • havsalt og friskkvernet peber til tilsmagning

Sådan gør du

  • Det hele piskes sammen og smags til med salt og peber. En coleslaw dressing skal være lidt sød, defor enten syltelagen eller søde middel af den ene eller den anden slags.
Kategori: Dressing
Køkken: Dansk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close