Mørkt Kernebrød med hasselnødder

268

Det er helt utrolig første gang man spiser sig en skive med brød kun lavet af kerner syntes jeg. Jeg troede da jeg kastet mig ud i ikke at skulle spise kulhydrater at rugbrød ville blive mit store afsagn. Men nej, det blev det ikke og slet ikke efter jeg erstattet min rubber med en skive af dette kernebrød med hasselnødder.

5 af 3 stemme

Mørkt kernebrød med hasselnødder

Antal 1 brød

Ingredienser

 • 100 g hasselnødder
 • 100 g peanuts med salt
 • 100 g hørfrø
 • 150 g græskarkerner
 • 150 g solsikkekerner
 • 6 æg
 • 150 g fast ost (vesterhavs / emmentaler)

Sådan gør du

 • Riv osten på et rivejern.
 • Bland alle de øvrige ingredienser i en skål.
 • Kom osten i og blad til det er godt fordelt.
 • Fordel dejen i en rugbrødsform (1,5 liters).
 • Forvarm ovnen på 170 C og bag den i 1 time.
 • Lad brødet køle på en rist uden formen inden du skær af det.

Tips

Holder sig på køl i op til 3 uger.
Kan også fryses.
Du kan let udskifte den samlet mængde af kerner og nøder med andre typer som du har en særlig forkærlighed for. Det kunne være mandler, sesam og valnødder, dog vil jeg altid bibeholde hørfrø i opskriften, da de har en gelerende effekt som hjælper til med at binde alle ingredienserne i brødet.
 
Kategori: Bagværk
Køkken: Dansk
Egenskab: Glutenfri, Keto, LCHF, Sukkerfri, Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Close
Close