Keto knækbrød / kerneknækbrød

221

Alverdens kerner eller hvad dine skuffer og bøtter nu lige gemmer på, blandet med lidt vand og ost, og så ruller vi baby! Sprødhedens konge er dette keto knækbrød med masser af kerner – det vil til enhver tid være klar i kulissen, til at springe dine lydfantasier om KNAS helt op i hjernen. Du kan bruge det til det meste. Udover det man nu plejer at bruge knækbrød til, så vil det være din all time favoriterstatning for kiks og chips med diverse dips, oste and what not.

Keto knækbrød med kerner, knæk og chia

En god ven at have i skuffen er det lille runde gelerende frø “Chia”. Hun er altid klar på at samle tropperne i dine deje og overnight oats (hvis du er til den slags), og når hun går sammen med Hr. hørfrø, er det som beton i byggeindustrien. I denne opskrift er disse to faktisk de vigtigste spillere, så anskaf dig dem og gøgl med mængderne af de andre slags kerner. Her spiller det faktisk ingen rolle, om du benytter dig af alle slags eller kun én slags. Med chia i din lejr vil du blive belønnet med et sprødt KNÆK.

5 af 3 stemme

Keto knækbrød / kerneknækbrød

Antal 1 bradepande

Ingredienser

  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl sesam
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 spsk hvedegluten – kan undlades
  • 1 spsk guargummi – kan undlades
  • 3 dl vand
  • 1 dl revet ost – jeg brugte en mellemlagret 45%
  • 1/2 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk havsalt

Topping:

  • 2 spsk nigellafrø
  • 2 spsk blå birkes

Sådan gør du

  • Forvarm din ovn på 150 °C varmluft.
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål og lad det herefter trække i 5 minutter.
  • Læg et stykke bagepapir (som passer til din bageplade) ud på køkkenbordet, og læg kerneblandingen inde på midten.
  • Klip en frysepose op i bunden og i den ene side, og bred den ud over blandingen. Tryk blandingen flad med hænderne og rul massen ud med en kagerulle, indtil du får et jævnt lag. Saml gerne kanterne, hvis de er blivet lidt "flossede".
  • Træk nu posen af og drys overfladen med nigellafrø og birkes, Læg posen på igen og rul forsigtigt frøene let ned i overfladen. Træk plastikken væk for sidste gang. Skær nu i massen med en kniv eller en pizzaskærer i den størrelse knækbrød du ønsker. Disse snit gør, at du med lethed kan knække pæne, hele stykker knækbrød af.
  • Bag i ca. 1 time og 15 minuntter indtil let gyldne og sprøde.
  • Lad dem køle af og knæk dem, og opbevar i en lufttæt beholder i op til en uge.
  • Spis dem som man klassisk ville bruge knækbrød, eller som erstatning for kiks eller chips. Jeg elsker også at smuldre dem og bruge dem som sprød salattopping
Kategori: Bagværk, Tilbehør
Køkken: Dansk
Egenskab: Glutenfri, Keto, LCHF, Sukkerfri, Uden æg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close