Pandekager uden mel

789

Alle har brug for en go-to pandekageopskrift – og nogle har bruge en god opskrift på pandekager uden mel. Denne opskrift er derfor til dig, der enten ikke spiser mel, sukker eller prøver at undgå kulhydrater. Når du skal lave disse pandekager uden mel, så kan du enten selv lave en portion mandelmel, hvis du altså har en effektiv blender – men det er nu en del lettere, at købe mandelmel færdigmalet – du skal bare sørge for at kvaliteten er god.

Pandekager uden mel kræver en smule tålmodighed og lav varme

Det er helt op til dig og dine pandekage-evner, om du kan mestre at stege sådan en helt tynd “bad boy” uden mel af nogen art. Men øvelse gør mester – det er det bedste råd jeg kan give dig med her fra bloggen! I sidste ende er det det hele værd.

5 af 2 stemme

Pandekager uden mel

Antal 20 pandekager

Ingredienser

  • 150 g mandelmel (annoncelink)
  • 5 dl sødmælk eller mandeldrik
  • 7 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk HUSK loppefrøskaller (annoncelink)
  • 1 økologisk citron – skallen herfra
  • 3 spsk Sukrin Gold (annoncelink) – eller kokossukker

Sådan gør du

  • Riv citronskallen på et microplane (eller bare et fint) rivejern.
  • Hæld alle ingredienser (pånær loppefrøskaller) i en blender og blend i ca. 5 minutter, så dejen bliver max glat.
  • Tilsæt loppefrøskaller og blend igen kortvarigt.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter før du steger – loppefrøskallerne skal lige suge væske og udvikle sig optimalt.
  • Steg nu pandekagerne i lidt smør ved middel varme. Vend pandekagen første gang, når den har ligget lidt længere på panden, end du ville vente med en normal pandekage med mel. Det kræver lige et par forsøg, da det er lidt sværere.

Noter

Du kan toppe pandekagerne med min sukkerfri chokoladesovs.
Keyword: Glutenfri, Keto, LCHF, Sukkerfri, Vegetarisk

Min søn Max Emil får sig en pandekage med Brunsvigercreme, jo….

Skriv en kommentar

Close
Close