REDIGERET OPSKRIFT – Find “HOW TO” på insta i highlights

De bedste ketoboller som ikke har set skyggen af mel af nogen art. Så hvis du skal prøve at undvære stivelse, gluten og kulhydrater i en periode, får denne opskrift dig til ikke at lide afsavn, når den står på rundstykker søndag morgen eller burger om onsdagen!

De holder også rigtig længe på køl, 14 dag faktisk og kan sagtens fryses! Ved søndags morgen bordet giver jeg dem en tur i ovnen til gen opvarming på 200 C i ca 5-8 min. så er de nemlig også dejlig sprøde på ydersiden igen og mimer et rundstykke med sesam fra bageren.

Ketoboller – Luftige boller med mandelmel

Denne lille bolle, bagt på hovedsaligt mandel mel har en stor plads i mit hjerte eftersom den virkelig var min støtte igennem min kost omlægning. Jeg syntes nemlig ikke noget er mere irriterende, en hvis jeg skal nøjes når det gælder mad. Derfor har det været alfa omega for mig at jeg have et solidt bud på et brød uden brød i 🙂 For er det noget vores kost er fyld med så er det brød, og her kommer et alternativ til rugbrødet også ind i billedet! Så hvis du mangler inspiration til den mørket variant, også helt uden stivelse, så finder du faktisk 2 slags her i mine opskrifter, nemlig mørkt kernebrød og et lyst stenalderbrød.

Hvorfor spise ketoboller?

Keto er en spiseform som er en mere striks form for LCHF, altså Low Carb High Fat, men når man spiser keto sørger man for, at der nærmest ikke er kulhydrater af nogen art i sin kost. En tommelfingerregel er, at ens daglige indtag af kulhydrater skal holde sig under 50 gram i alt. Man skal fokuserer på at spise godt med fedt, og masser af grønne grøntsager som grønkål, blomkål og broccoli. Herudover spiser man et moderat indtag af protein, alt sammen så rent, økologisk og ikke-forarbejdet som muligt. De madvarer der holder sig under 5 g kulhydrat per 100 g kan man spise med god samvittighed, og alt efter hvordan ens krop nu fungerer inde i maskinrummet vil denne kostomlægning resultere i at man skifter “benzin” fra kulhydrat til fedt og derved kommer kroppen i en ketose tilstand som betyder den er fedtforbrændende.

Keto bidrager til stabilt blodsukker

Det er super smart hvis man døjer med store udsving i sit blod sukker, er overvægtig eller bare er rigtig meget ude af balance rent mentalt såvel som fysisk. For når vi går inde og reduserer kulhydratet så kraftigt får hjerne ikke længer de her sukker rushes fra kulhydratet, og her er det faktisk for hjernen underordnet om det kulhydrat i form af en gulerod eller en vingummibamse – den kan ikke mærke forskel. De fleste overvægtig mennesker ville kunne nikke kendkende til aldrig at være mæt. Sådan havde jeg det, jeg kunne spise hele tiden. Tit spiste jeg salt, sødt og så salt igen bare fordi jeg ikke kunne mærke mætheden og jeg havde en lyst som var alt overskyggende. Den har jeg haft siden jeg var lille pige. Jeg troede faktisk ikke det var noget jeg skulle slippe for, den trang var som et monster på min skuldre der hele tiden ville have mere og mere. Men den er jeg langt om længer her på min 35 år sluppet for på grund af at spise efter keto metoden.

3.67 af 3 stemme

Ketoboller

Antal 12 boller

Ingredienser

  • 350 g mandelmel (annoncelink)
  • 30 g HUSK loppefrøskaller (annoncelink)
  • 50 g hvedegluten (annoncelink) – valgfri
  • 2 spsk eddike – lager eller æbleeddike
  • 1/2 spsk natron
  • 1/2 spsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 6 æggehvider
  • 4,5 dl kogt vand

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 C på varmluft med over og undervarmefunktion.
  • Bland alle tørre ingredienser i en skål.
  • Kom æggehvider og eddike i en foodprocessor og blend det hvidt og skummende.
  • Tilfør det spilkogende vand til de tørre ingredienser og rør hurtigt rundt med et piskeris.
  • Vend nu æggehviderne i massen, rør ind til fast.
  • Nu kan du forme bollerne, og vend dem i sesam (det er nemmest med en våd hånd) og læg dem på en bage blade med bagepapir.
  • Bage dem midt i ovnen i 35 min, åbne ikke ovnen imens. De har det lidt ligesom små sufflerer… så de klasker sammen hvis man åbner inden de 35 min er gået.

Tips

Hvis du ikke tilsætter hvedegluten, så skal du huske at tilsætte 50 gram mandelmel mere – dvs. i alt 400 gram mandelmel.
Egenskab: Glutenfri, Keto, LCHF, Sukkerfri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close