Syltede gulerødder er en virkelig god følgesvend i alverdens typer af salat. Mine syltede gulerødder er peppet op med dildfrø og gule sennepsfrø, som giver ekstra god smag.
Børnene elsker syltede gulerødder!
Det fede ved den syltede gulerod er også, hvor nemt den faktisk glider ned i maven på dine unger eller din kræsne venindes søn, som ellers kun spiser pastaskruer med tomatketchup. Børn og gulerødder er nemlig bare skide gode venner, af en eller anden uransalig årsag. Men fred være med det!
Er du generelt glad for syltede sager? Så tjek min kategori med opskrifter på syltning.
Syltede gulerødder fra himlen
Ingredienser
- 300 g gulerødder uskrællet vægt
- 1 tsk dildfrø (annoncelink)
- 1 tsk gule sennepsfrø (annoncelink)
- 2 dl eddike lager, æble, hvid balsamico
- 1,5 dl kokossukker (annoncelink) – eller rørsukker
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og skær dem ud i en form du godt kan lide. Jeg skærer mine ud i diamantform… Ulala! Jeg laver første et skråt snit og så drejer jeg min gulerod lidt og skærer igen. På den måde får mit udskårede stykke lidt form som en diamant.
- Kog herefter gulerødderne i letsaltet vand. De skal have ca. 5 minutter når først vandet koger. Tjek dem under vejs, så de ikke koget for meget. De skal have bid i enden. De får den sidste tilberedning, når den varme lage hældes over dem, og de så trækker videre i lagen.
- Kog resten af ingredienserne op i en lille gryde for sig, og hæld den over dine kogte gulerødder. Lad dem trække en lille dags tid på køl, før du hapser af dem. Hvis du vil gemme dem længe fordi du får milioner af gulerødder i køkkenhaven om sommeren, så skal du bare have nogle sylteglas klar, som du har skoldet med kogende vand på forhånd, og som du hælder dine gulerødder og lage over i. Hæld væske helt op til kanten, og sæt så det rengjorte låg på med det samme! Jo varmere des bedre! Så kan de faktisk stå ved stuetemperatur i helt op til 1 år.