Selv om tartarsauce nærmest er blevet kidnappet af englænderne, som lystigt serverer den som tilbehør til fish’n’chips, så er “sauce tartere” faktisk oprindeligt franskmændenes pendant til den gode dansk remoulade. Ligesom remouladen, er tartarsaucen baseret på en bund af mayonnaise, som bl.a. tilsættes æg, kapers, syltede agurker, samt persille eller purløg.
Husk at du altid kan finde masser af inspiration i mine andre opskrifter.
Min tartarsauce får lige et frækt twist
For at dreje tartarsaucen lidt tilbage mod det franske køkken, har jeg her valgt at tilsætte et bundt estragonblade i stedet for persille eller purløg. De fleste af os kender primært estragon fra en anden klassisk fransk sauce – nemlig bearnaisesauce. Men estragon smager simpelthen skide godt, så det er egentlig mærkeligt at vi danskere nærmest aldrig bruger den til andet end bearnaise. Her kommer den skønne frankofile krydderurt til sin fulde ret, i smuk symfoni med den franske tartarsauce! Den smager skønt til alt paneret mad – og selvfølgelig også paneret fisk.
Tartarsauce med estragon
Ingredienser
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 2 æg
- 1 bundt estragon
- 2 spsk cornichoner
- 2 spsk capers
- 1 skalotteløg
- 1/2 tsk dijonsennep
- 1/2 citron (skal og saft)
- 1/2 tsk karry
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk havsalt
- friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Kog æggene hårdkogte, køl ned, pil og hak i små tern.
- Finthak den friske estragon. Jeg hakker også stænglerne – de er som regel bløde og er fulde af smag.
- Hak skalotteløg, cornichoner og capers i fine tern.
- Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.
Her spiste vi panko-panerede fiskefileter med tartarsauce, grillet butternut squash og grøn salat med Vejsidebodens vinaigrette! Haps!