Afhængighedsskabende venskaber skal man lede længe efter, men ikke med shawarma chili. Denne chili sidder lige i skabet til ALT! Jeg laver min shawarma chili med ristede løg, hvidløg og korianderfrø, for at give den ekstra smag. Hvis jeg vil lidt mere over i den asiatiske afdeling, tilsætter jeg en masse sesamfrø og hakket citrongræs til i chiliolien, mens den tilbereder. Så får du endnu en afhængighed, til den del af verdenshjørnet også.
Shawarmachili er nice, men…
Jeg har også en lidt mere klassisk chilisauce med habanero på min opskriftsblog.
Shawarma Chili
Ingredienser
- 2 dl smagsneutral olie – jeg bruger rapsolie
- 1 dl tørrede chiliflager (annoncelink)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk korianderfrø (annoncelink)
- 1 stor dåse tomatkoncentrat
- 1/4 dl eddike – lager eller æbleeddike
- 1 tsk havsalt
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint.
- Blend korianderfrø i en krydderikværn.
- Varm olien op til 180˚C i en mellemstor gryde. Olien skal bruge godt med plads, da den bruser op, når løgene tilsættes. Der er meget vand i løgene, som skal fordampe, og det gør at olien udvider sig i en kort stund. Sørg derfor for at vælge en god størrelse gryde, så det ikke koger over.
- Tilsæt hakket løg og hvidløg, og rør rundt. De skal blive gyldne.
- Vær parat med korianderfrø, chiliflager og tomatkoncentrat, og tilsæt straks når løgene er gyldne. Man skal være lidt hurtig – det er trods alt som en friture lige nu, og løgene kan hurtig brænde på, hvis du ikke får sænket temperaturen med de øvrige ingredienser. Rør i gryden.
- Til sidst tilsættes eddike og salt. Sluk for blusset og hæld på glas.
- Jeg synes chilien skal spises kold. Den holder sig forrygende på køl, i virkelig lang tid… Flere måneder, hvis du altså ikke når at spise den inden for en uge 🙂