Løvstikkemayo

215

Løvstikke er den der urt, som du måske har et kærlighed/hade forhold til. Men giv den en chance til, hvis den er endt i den sidste kategori hos dig. Den gamle danske suppeurt er en af mine favoritter, og hvert år nyder jeg at høste den fra haven. Særligt den plante som jeg har hos mig, har jeg et nært forhold til. Den er nemlig kommet fra frø som jeg fik af min gode veninde Maj, som for godt 8 år siden flyttede i et skønt hus hvor løvstikken stod og prydede baghaven. Hun skulle selv renovere alt i hus og have, så resten af planten røg på porten. Men hos mig gik den fra frø til blomst, og den er nu vendt tilbage Majs have i form af en stikling. Cirklen er fuldendt.

5 af 1 stemme

Løvstikkemayo

Antal 1 portion

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 1 håndfuld løvstikke
  • 1 håndfuld purløg
  • 4,5 dl neutral olie
  • 2 spsk eddike
  • 2 spsk dijon sennep
  • 1/2 tsk havsalt

Sådan gør du

  • Blend eller pisk de 2 æggeblommer sammen med dijon, havsalt og eddike indtil massen er luftig.
  • Hak løvstikke og purløg groft og blend den sammen med olien, indtil den bliver smuk grøn i farven.
  • Tilsæt nu den grønne olie i en tynd strøm til din mayo, imens der piskes eller blendes.
  • Hvis den bliver for tyk kan du justere med lidt koldt vand – og omvendt med mere olie.
Kategori: Dressing
Køkken: Dansk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close