Syltede tomater er det der friske pift du mangler til sommerens salater, det er virkelig skønt og stjerneanisen giver også en ekstra dimension til salaten og ikke mindst til din mund!
Romain salat og alle dens venner
Denne salat indeholder, fennikel, grønne asparges og dild among other friends, og gør den sammen med de syltede tomater til en ny smag som passer til alt! vi fik den til en go omgang gedigen lasagne. Salaten her er med kogt rug kerner, det gør den til en ekstra mættende salat af slagsen og kan derfor snildt spise alene. Man kunne også skifte kernerne ud med sorte eller grønne linser, haps! jeg elsker linser og dild sammen.
romain salat og syltede tomater
Ingredienser
Salaten:
- 2 dl kogte rug kerner
- 1 stk fennikel
- 1 hovede romains salat
- 10 stk grønne asparges
- 1 bundt dild
- 1 stort skalotte løg
- Fransk vinaigrette
- 1 dl kalamata oliven
- Feta efter eget valg
Syltede tomater:
- 1 bakke dadel tomater
- 1 dl rørsukker
- 2 dl hvid balcamico
- 2 stk hel stjerne anis
Sådan gør du
Salaten:
- Kog rug kernerne møre i rigeligt vand med salt. køl dem ned i koldt vand når de er kogt.
- Snit fennikel fint og skær romain salat i chunks
- Skær bunden af aspargesene og skær dem i 3 cm stave, kom dem i kogende vand og tag dem op igen med det samme og kom dem så i koldt vand. (dette kaldes at blancher)
- Pil skalotte løget og skær det i tynde ringe.
- Samlet salaten i en smuk skål og vend den med den franske vinaigrette lige inden servering.
- Kom dild, oliven, feta og syltede tomater på toppen
Syltede tomater:
- Kom sukker i en lille gryde og lad det blive til en karamel. kom eddiken og stjerne anisen på og lad det reducerer til det halve. kom den i en skål og lad den køle af på køkken bordet. (i kølerne bliver den for hård)
- Halver tomaterne og kom den reduceret eddike karamel over tomaterne senest 15 min før du skal servere – kan med fordel laves dagen før.