Sådan her starter du dagen uden brød eller havegrød. Morgenmad med grøntsager, æg og trøffelmayo – så er der altså bare ingen vej tilbage!
Opskriften på den skønne trøffelmayo finder du også i mine opskrifter, og selvfølgelig ligger der også en opskrift på de syltede rødløg.
Spis morgenmad med grøntsager!
Jeg har de seneste 2 år spist en variation af denne anretning til morgenmad. Jeg har nemlig været gennem en kostomlægning, og har i den forbindelse reduceret mit indtag af stivelse og kulhydrater til det minimale. Dette gjorde, at jeg fik spist meget mere grønt til morgenmad end jeg nogenside havde troet var muligt. Bonus ved denne slags ret er, at den faktisk går til alle døgnets måltider, den er mega klima venlig, hurtig, sund, billig og smager totalt af restaurant!
Spejlæg med stegt grønkål, trøffelmayo og syltet rødløg
Ingredienser
- 2 æg
- 1 håndfuld grønkål
- 2 spsk trøffelmayo
- olivenolie til stegning
- salt og peber til at smage til med
- modnet cheddar ost – skåret i små tern
Sådan gør du
- Spejlæg skal steges stille og roligt på en pande med lidt olie, og når det hvide har sat sig rundt om blommen, skal man med 2 fingre trække "hvide"-hinden af blommen og ud på panden. Der er nemlig ikke noget mere vammelt end den der utilberedte hinde på et smukt spejlet æg. Krydr med salt og peber.
- Rib grønkålen af stokken og steg den på en meget varm pande i lidt olie, i kort tid, og krydr med salt og peber. Grønkålen skal egentlig bare skifte farve til en mørkegrøn kulør, og så er den færdig.
- Cheddarosten skæres i små tern.
- Saml det hele på tallerkenen med syltede rødløg og dutter af trøffelmayo… og så er der morgenfest!