Abselut ynglings søndags snaks! Fedt, salt, sprødt, jucie og så med god samvittighed. Halv ørn aka den sprødeste kylling i byen akompanieret med samvitigheds fritter, agurksalat og den danske national sovs – REMU

JA TAK – eney day!

Når man tager et valg om at spise så få kulhydrater som muligt, kan det føles som et kæmpe afsavn hvis man ikke finder nogle god alternativer til de ynglings retter hvor kulhydraterne har en stor plads. Sådan har jeg og min familie det ihvært fald, så jeg har igennem tiden fundet lige netop de alternativer som gør det muligt stadig at spise de samme retter som vi i familien har kær.

I dette tilfælde er pomfritten af kartoffel udskiftet med knold selleri, her får man selvfølig stadig nogle kulhydrater. Men jo slet slet ikke i nærheden af hvad man havde fået med fætter kartoffel. Hvis man køre en striks ingen kulhydrat kost kunne man også lave sig nogel bønnefritter, eller blomkåls fritter…

Sukker synderen: Agurk salat og remulade

Udover Stivelsen i kartoflerne så får vi dansker jo virkelig også meget sukker ind igennem syltet produkter, dressinger og alle mulige andre madvare som vi ikke umilbart ville betegne som sukker syndre. I Agurksalaten og remuladens tegn har jeg så derfor her “bare” udskiftet det klassiske sukker med sukrin melis. For så ender vi med at gå fri for slikket på vores tallerken.

5 af 2 stemme

Halv ørn med selleri fritter

Antal 4 personer

Ingredienser

Ørn:

  • 1 hel kylling
  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 kvist rosmarin eller tørret
  • 1-2 spsk røget paprika
  • salt og peber

Selleri fritter:

  • 1 hovde knold selleri
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 kvist rosmarin eller tørret
  • 1 spsk røget paprika
  • salt og peber

Remulade:

Syltet agurker:

  • 1 agurk
  • 2 dl eddike lager
  • 2 dl sukrin melis eller alm sukker
  • 1 spsk dildfrø

Grønt:

  • 1 pakke grønne bønner

Sådan gør du

Ørn:

  • Tænd ovnen på 210 C
  • Klargør en bageplade med pagepapir, og udskær nu din hele kylling.
  • Jeg starter med lårene:
    – først skære jeg "strengen" på begge lår over – det hud som gør at bryst og lår hænger sammen.
    – Så brækker jeg hvert lår over ryggen på kyllingen så knoglen går fri ned i ledet ved skroget, det siger et lille "pop"
    – Nu kan man så skære ned langs kyllingens lår, langs ryggen og igennem ledet der er "fritlagt" og igennem på den modsatte side for så at stå med et afskåret lår.
    – Gentag for modsatte side.
    – Nu deler jeg lår i overlår og underlår ved at mærke med min finger på skind samlingen hvor "kløften" er, det er nemlig her jeg kan skære ned uden besvær.
    – Gentag på andet lårstykke.
    – På underlåret "drumstikken" skær jeg igennem lår knoglen for at fjerne den nedereste lille del, dette er kun for syns skyld. Brug en kniv du ikke er glad for til dette… Jeg gemmer de 2 små kasserete stykker til fon/suppe
    – Nu til vingerne, bræk ligeledes hele vingen bagover mod ryggen for at lave det samme "pop" i ledet mellem vinge og ryk. skær så ned i ledet og frigør vingen, gentag på begge vinger.
    – Med min finger mærker jeg igen efter en kløft i ledet ved det ydereste spidse vinge led og skære denne fra og gemmer til fon/suppe.
    – Nu har du en vinge der kan bøje, jeg skær her også ned gennem det sidste led for så at have 2 stykker der nemmer kan spises.
    – På skroget er der nu kun bryst partiet, jeg kan bedst lide at tilberede bryst på benet så jeg skær med min kniv jeg ikke er så glad for ned i gennem skroget langs ribbenene, ned mod hals stykket og gemmer det uden bryst til fon/suppe.
    – Det dobbelte bryst stykke på ben halver jeg nu først på den lange led, og skære ned igennem skroget, og nu deler jeg så hvert bryst i 2 ca midt på ned igennem skroget.
  • Nu plaseres alle kyllinge stykker på bredepanden og krydderes med olie og krydderierne.
  • De rasterende stykker kan du koge op med det samme i en gryde dækket med vand, lidt gulerod, selleri, løg, laurbær, hel peber og salt. skal ca koge i en time til 2, sigtes og voila du har fon eller suppe alt efter hvor meget du lader den reducer… du kan også gemme skrogstykkerne rå i fryseren og samle sammen til en stor portion en anden gang.
  • Kylling stykkerne skal have ca 35-40 min i ovnen.

Selleri fritter:

  • Skær bund og top af knold selleri hovedet så det kan stå solidt på dit skærebræt.
  • Skær nu siderne af med en kniv fra top til bund, vask dit selleri hovede her efter og rengør dit bræt for jord.
  • Skær nu 1/2 cm tykke skiver af selleriet og skær herefter skiverne i stave.
  • Klargør en bageplade med pagepapir og kom fritterne her på i et tyndt lag og kryddere med krydderiern og olien.
  • Fritterne skal have ca 35-40 min i ovnen. De kan komme ind sammen med kyllingen

Remulade:

  • Bland mayo med Pickles. for en sukkerfri variant udskifter du sukkeret i picklesne med sukrin melis i samme mængder. Du kan evt blende de 2 sammen for en mere ens artet konsistens.

Syltet agurker:

  • Kog alt til lagen op kort.
  • Vask og skær agurken ud i så tynde skiver som du nu syntes og hæld den varme lage over dine agurke skiver – det skal minimum trække 30 min. Kan også laves i forvejen…

Grønt:

  • De grønne bønner nippes og blancheres i 3 min.
Kategori: Aftensmad
Køkken: Dansk
Egenskab: Glutenfri, Keto, LCHF, Sukkerfri, Uden mælk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close