Jeg er mega stolt af den her kage!
Den er bagt ud fra intuition og erfaring – og det blev så fantastisk godt! Opskriften tager udgangspunkt i en klassisk italiensk tiramisu, og jeg ville egentlig have bagt en slags keto-ladyfingers. Men jeg kunne ikke finde en opskrift, som jeg syntes lød god nok. Så jeg tænkte at jeg ville lave den i en chokolade-version, dels fordi der som regel er den her “kolde” Sukrin-smag, der skal gemmes af andre mere smagsgivende ingredienser, og dels fordi at den skulle bruges til en fest med venner, hvor børnene var i overtal. Så jeg tænkte chokolade…
Keto tiramisu kagen er (nok) verdens bedste keto kage!
Den er blød i cremen, har konsistens i bunden på grund af de hakkede valnødder, og står super flot når man skærer et stykke af den. Sukrin-smagen er som sagt totalt (som 100%) camoufleret, og det er fandme lækkert at man bare kan spise sit stykke kage uden den irriterende kolde fornemmelse. Den er også super mættende på grund af det høje indhold af protein og fedt fra æg, flødeost, mascarpone og smør. Så denne her portion passer til den store familie-komsammen med 12-15 mennesker.
PS: Det var ungerne der erklærede den som værende verdens bedste kage…
Keto Tiramisu Kage
Ingredienser
Bund:
- 100 g valnødder
- 150 g mandelmel (annoncelink)
- 45 g kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 120 g Sukrin Gold (annoncelink)
- 1 knivspids fint salt
- 1 espresso
- 4 tsk instant kaffe pulver
- 1/4 dl cognac
- 200 g smør
- 125 g chokolade 70%
- 7 æg
Creme:
- 70 g Sukrin Melis (annoncelink)
- 1 spsk Easis Perfect Sød (annoncelink) – flydende sødemiddel
- 6 æg
- 500 g mascarpone
- 400 g flødeost
- 1 spsk vaniljeessens
- 5 blad husblas
- 1 dl cognac
Pynt:
- 2 spsk kakao
- friske jordbær
Sådan gør du
Bund:
- Forvarm ovnen på 170 °C varmluft.
- Kom alle tørre ingredienser i en foodprocessor – bortset fra instant espresso og Sukrin. Blend det let. Valnødderne skal hakkes let og resten skal bare lige findele sig.
- Bryg et shot espresso, tilsæt instant pulver og rør rundt indtil det er opløst i kaffen.
- Smelt smør i en lille gryde og tilsæt hakket chokolade, når smørret er smeltet.
- Del de 7 æg i blommer og hvider. Pisk hviderne op for sig, indtil de er hvide og stive.
- Pisk en æggesnaps af blommer og Sukrin.
- Bland kaffe, smeltet smør/chokolade, cognac og æggesnaps sammen, og hæld det i den tørre blanding. Blend det hele i foodprocessoren.
- Vend til sidst æggehviderne i med en dejskraber, så der kommer luft i dejen.
- Hæld det hele i en form med bagepapir. Jeg brugte et stort lasagnefad.
- Kagebunden bages i 35 minutter. Tjek med et træspyd i midten af kagen om den er færdig – der skal ikke være rå dej på pinden, når du trækker den op af kagebunden.
- Gå i gang med cremen, når din kage er kølet af.
Creme:
- Udblød husblas i koldt vand.
- Del æg i blommer og hvider, pisk hviderne stive og hvide for sig.
- Pisk en æggesnaps af blommer, vanilje, Sukrin og flydende sødemiddel.
- Pisk mascapone og flødeost sammen med æggesnapsen, indtil massen er homogen (ensartet).
- Vend æggehviderne i med en dejskraber.
- Smelt husblas.
- Hæld ca. 3 dl af creme-massen i en gryde og lun det op til kropstemperatur under konstant omrøring. Når massen er varm tilsættes lidt (ca. 1 dl) til den anden gryde med smeltet husblas. Rør det hurtigt ud og hæld det nu over i den første gryde med den kolde creme-masse, hvor den lune og kolde creme-masse nu røres sammen.
- Nu skal kagen samles. Flæk kagen i to, og skær hele vejen igennem kagen på langs.
- Læg den nedereste halvdel tilbage i lasagne formen og sprøjt nu ca. 1/2 dl cognac ud over bunden. Kom halvdelen af cremen på og sæt det på køl i 30 minutter, så den lige sætter sig.
- Nu lægges den anden halvdel af kagen ovenpå cremen. Vend skæresiden opad.
- Gentag med cognac og fordel nu den sidste mængde creme på toppen.
- Drys hele overfladen med kakao og stil den på køl. Den kan med fordel laves dagen før, men lad den mindst køle i 3-5 timer før den skal serveres.
- Server med friske jordbær til – OG KAFFE