Jordbærtærte

1.5K

En klassiker der skal på bordet en gang mens den danske jordbære sæson raser er jordbærtærten. Mig selv og resten af min familie elsker jordbærtærte. Denne er bagt på bestiling fra min ældste Vega, som ønsket sig den, til hendes fødselsdag for familien. Den smagte lige som den skulle, sød, sprød og syrlig! Alt på samme tid og det blev ikke dårligere af de varme Maj sol der skinnede (netop den dag) på os mens vi nød kage, kaffe og sang hip hip hurra for fødselaren.

5 af 1 stemme

Jordbær tærte

Antal 6 personer

Ingredienser

Mørdej & chokolade:

  • 240 g hvedemel
  • 22 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 110 g smør
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 200 g chokolade – jeg brugte en 75 %

Remonce:

  • 200 g marcipan
  • 60 g sukker
  • 60 g smør
  • 1 stk æg
  • 20 g hvedemel

Kondittercreme: (kan med fordele laves dagen før)

  • 4 æggeblommer
  • 5 tsk majsstivelse
  • 3 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje – korn herfra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl piskefløde – pisket til flødeskum

Toppen:

  • 2 bakker Jordbær

Sådan gør du

Mørdej & Chokolade

  • Kom alle ingredienser i food processoren og kør til den lige akkurat har samlet sig.
  • Kom dejen i køleren viklet ind i film. Lad den hvile i 30 min.
  • Rul dejen ud på en let mel drysset bord, og kom den i en smurt tærteform. Tryk den ud i kanterne og trim kanten med en kniv. Lav huller med en gaffel forskellige steder i bunden at tærte dejen.
  • Sæt den på køl i 30 min.
  • Forvarm ovene på 180 C
  • Bag tærten med remoncen i 18-20 minutter. – til gylden og gennembagt
  • Når tærten er bagt fordeles hakket mørk chokolade i bunden – vent et øje blik og smør så den smeltet chokolade ud i et jævnt lag med en pensel, eller bagenden af en ske.
  • Lad nu tærte skallen køl.

Remonce

  • Kom alle ingredienser i food processoren og kør til homogen, fordel remoncen på bunden af tærteformen og bag så tærteskallen efter anvisningerne nævne ovenfor.

Kondittercreme:

  • Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og majsstivelse sammen.
  • Varm sødmælken op til kogepunket og pisk æggeblandingen i. Rør ind til den tykner og sluk for blusset.
  • Lad cremen køle helt ned, pisk fløden stiv i mellem tiden og vend de to sammen. Sprøjt den færdige konditor creme i tærteskallen som et isbjerg der er højest i midten.

Toppen:

  • Rens alle jordbær, skær det grønne af og halver på langs.
  • Kom jordbærrene på cremen på tærten som på billedet, start ude fra op arbejd dig ind mod midten.
Ret: Kage
Køkken: Dansk

Skriv en kommentar

Close
Close