Pastéis de nata med abrikos

324

Den klassiske Portugisiske cremetærte er oprindeligt med en dej der minder mere om en wienerbrødsdej eller butterdej og så er den fyldt til kant kun med creme! Himmelsk!!

Jeg havde ikke lige tålmodighed til Butterdej den her dag, så jeg udfordret traditionerne og lavede en mørdej! resultatet var skønt og jeg fortrød slet slet ikke, men det betyder ikke at den “rigtige” vej at gå ikke også er skøn.

Abrikoser og vaniljecreme, det vil frem i verden!

Jeg købte nogle af sæsongens første abrikoser, de var smukke og simpelthed sure som moster oOa der ikke har fået sin saftevand! Hold da op, så der skulle en seriøs sukker modstander til den kamp hvis den skulle ende uafgjort. Og det gjord den, især efter et drys flormelis på toppen. Men smukke, nemme og herlige var dette take på den Portugisiske cremetærte.

5 af 1 stemme

Pastéis de nata med abrikos – Portugisiske cremetærte

Antal 15 stk

Ingredienser

Mørdej:

  • 160 g hvedemel
  • 45 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 70 g smør
  • 1 æg

Vaniljecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 3 tsk majsstivelse
  • 1,5 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje – korn herfra
  • 3 spsk sukker

Frugt fyld:

  • 8 stk aprikoser – en halv til hver kage
  • flormelis til pynt

Sådan gør du

Mørdej:

  • Kom alle ingredienser i food processoren og kør til den lige akkurat har samlet sig.
  • Kom dejen i køleren viklet ind i film. Lad den hvile i 30 min.
  • Rul dejen ud på en let mel drysset bord og tryk 15 runde stykker dej ud med en rund form. Ca 8 – 10 cm i diameter.
  • Jeg brugte en silikoneform som form til mine små kager, du kunne også bruge muffins forme. Hvis du bruger papirsforme så husk at spray dem med lidt fedtstof inden du ligger dejen i. Kom et stykke den i hver form og tryk den ned.

Vaniljecreme:

  • Forvarm ovnen på 180 C
  • Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og majsstivelse sammen.
  • Varm sødmælken op til kogepunket og pisk æggeblandingen i. Rør ind til den tykner og sluk for blusset. Fordel cremen i de små dej forme i bunden.

Frugt fyld:

  • Halver abrikoserne og tag stenen ud, kom en halv abrikos i tærten med skindsiden nedad.

Afbagningen:

  • Bag de små tærter i ca 15-18 min.
  • Lad dem køle og server dem med et let drys flormeli på toppen
Kategori: Kage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close