Blåbærkage med kokossukker

466

Jeg havde lyst til kage i lørdags, så jeg bagte denne blåbærkage, fordi jeg lige havde en pose backup-blåbær i fryseren til en regnvejrsdag. Jeg kørte rent kokossukker i dejen, for at være nogenlunde “sund”, og det fungerede bare 100%. Jeg ELSKER kokossukker! Det er virkelig en vinder, og kan snildt fungere som en 1:1 erstatning.

Kage med blåbær får ens hjerne og smagsløg på tur til USA

Blåbær i bagværk er bare som at smage på USA, det må simpelthen være deres nationalkage – blåbærmuffins ik’? Det smager bare skønt, og kokossukkeret i denne kage giver en lækker mørk smag, som hvis man havde proppet muscovadosukker eller brun farin i dejen.

3 af 2 stemme

Blåbærkage med kokossukker

Ingredienser

Blåbærkage dej:

  • 6 stk æg
  • 300 g kokossukker (annoncelink) – eller rørsukker
  • 4 dl rapsolie
  • 1 spsk vaniljepasta (annoncelink)
  • 1 spsk natron
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 økologisk citron – skallen herfra
  • 250 g blåbær – mine var frosne, men det kan også sagtens være friske blåbær
  • 5 dl hvedemel
  • 1 tsk havsalt

Lime frosting:

  • 200 g smør – blødt
  • 3 dl flormelis
  • 200 g flødeost – neutral
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 økologisk lime – skallen herfra
  • 3 dråber blå frugtfarve – kan undlades
  • 1-2 dl sødmælk – til at justere tykkelsen

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen på 150 C

Blåbærkage dej:

  • Pisk æg og kokossukker luftigt og tilsæt olien.
  • Bland alle de tørre ingredienser ig hæld dem i den våde kage dej.
  • Kom citron skal, vanilje paste og blåbær i til sidst og lade det mixe kort ind i dejen.
  • Kom dejen i en kageform belagt med bagepapir, jeg brugte et klassisk lasagne fad.
  • Bag kagen i 45-60 minutter.

Lime frosting:

  • Pisk blødt smør luftigt, kome flormelis, lime skal og vanilje i og pisk det yderlige luftigt.
  • Kom flødeost og blå farve i og pisk til det er homogent, juster tykkelsen med sødmælk.

Servering:

  • Kom frostingen på toppen af kagen når kagen er let afkølet. Lige denne kage smager skønt lun. og når frostingen et stue temp er den fløjls blød og luftig.
Ret: Kage
Køkken: Dansk

Skriv en kommentar

Close
Close