Fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme

250

Husk at du altid kan finde masser af inspiration i mine andre opskrifter.

Seriøst – den her opskrift på fastelavnsboller med remonce og/eller vaniljecreme, den er bare bomben! Jeg er KÆMPE fastelavnsbolle-aficionada, og har været det længe før det blev smart i København… jeg siger det bare! OG de her fastelavnsboller med remonce kan rumme utrolige mængder remonce, vaniljecreme and what not! Dejen er en kombinations-dej af alt det, der er lækkert ved dej – det er nemlig en hybrid mellem brioche, wienerbrød og surdej! WTF!!!!

Det næstvildeste er, at de holder sig friske i op til 3 dage på køkkenbordet i en lukket beholder… Hvad F… sker der for det???

Jeg skal ha’ fastelavnsboller med remonce og brunsvigercreme på min fødselsdag!

Fastelavn, og de cremefyldte boller som følger med, har været, er og forbliver min “favorit time of the year!” Det er især en sæson der spiller for mig, eftersom den strækker sig fra min fødselsdag midt i januar og helt frem til marts! Det er også lige her den anden hybrid fastelavnsboller med brunsvigercreme kommer ind i billedet – for jeg skal da ikke stå og vælge mellem mine to yndlingskager i hele verden, når det handler om hvad jeg skal indtage på min fødselsdag! Det ville jo være ligesom at skulle vælge, hvem jeg ville redde først af mine børn. Så hvis du tænker at det er noget for dig, med sådan en hybrid-kage, så kan du hoppe over på den opskrift også – den er vild!

5 af 1 stemme

Fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme

Antal 12 stk

Ingredienser

Bolledej:

  • 100 g sødmælk
  • 100 g smør – til dejen
  • 20 g surdej – bageklar
  • 20 g gær
  • 40 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 5 stk kardemommekapsler
  • 5 g havsalt
  • 1 æg
  • 100 g koldt smør – til lag i dejen når den rulles ud

Vaniljecreme: (kan med fordel laves dagen før)

  • 1 vaniljestang – eller 1 spsk vaniljepasta/sukker
  • 100 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 40 g Maizena
  • 4 dl sødmælk

Remonce: (kan med fordel laves dagen før)

  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g marcipan

Glasur & pynt:

  • 3 æggehvider
  • 1 spsk spirulina – blå
  • 250 g flormelis
  • ynglings krymmel

Sådan gør du

Bolledej:

  • Lun sødmælken så den er cirka 20 °C.
  • Skær de første 100 g smør ud i små tern.
  • Mal eller blend dine kardemommekapsler i en krydderi-/kaffemølle, og sortér kapslerne fra, så du kun bruger de små sorte frø.
  • Bland alle tørre ingredienser i din røreskål.
  • Bland mælk, æg, gær og surdej i en anden skål, og hæld det over i røreskålen med de tørre ingredienser.
  • Kør dejen på din røremaskine i cirka 5 minutter, indtil dejen er glat.
  • Når dejen er glat, tilsættes de kolde stykker smør. Dejen køres fortsat på røremaskinen indtil smørret ikke længere er synlig, og dejen er glat og slipper skålen (det er en forholdsvist klistret dej, så vær ikke bange).
  • Med en våd hånd tages dejen op af røreskålen, og strammes kort op. Lad den herefter hvile 30 minutter i en smurt beholder med låg.
  • Drys lidt mel på bordet og vend dejen ud. Drys lidt ekstra mel på toppen af dejen, og rul dejen ud så den fylder cirka 20 x 30 cm. Nu tager du den sidste omgang smør ud af køleren, og hold lige på hat og briller, for nu får du et virkelig smart trick: Snup en ostehøvl, og høvl cirka 4-5 skiver smør, som du lægger på langs i midten af den udrullede dej.
  • Fold nu de tomme dejvinger ind over smør-landingspladsen, tryk det let sammen med din kagerulle og rul det lidt ud. Fold så dejen sammen på midten og rul den ud igen. Gentag denne procedure 2 gange mere. Herefter lægges dejen i en smurt beholder med låg, og sættes på køl, hvor den skal hvile i 30 minutter.
  • Lav nu kagecremen og remoncen hvis du ikke lavede den i går…
  • Når dejen er veludhvilet, drysser du igen lidt mel på bordet, vender dejen ud og drysser lidt mel på topppen af dejen. Rul dejen ud med en kagerulle så den fylder cirka 40 X 40 cm. Sørg for at der er mel under dejen, så du kan nemt kan flytte dejen rundt på bordet.
  • Skær dejen ud med 3 snit på den brede led, og 4 snit på den korte led, så du ender op med 12 firkantede stykker dej fra himlen.
  • Læg en spsk. kold vaniljecreme og en spsk. remonce i midten af dej-firkanterne, og tag nu fat i alle 4 hjørner og pres enderne sammen, og pres siderne sammen med 2 fingre. Når du har gjort det, samler du igen de 4 hjørner ind mod midten af bollen, vender den om og lægger den på en bradepande med beklædt med bagepapir. Du kan se på billederne nederst på siden, hvordan jeg gør.
  • Gentag proceduren med alle dine boller, læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i 45 minutter.
  • Forvarm ovnen på 200 °C varmluft og sæt et ildfast fad ind i bunden af ovnen – heri hælder du en halv kop koldt vand, lige inden du sætter dine boller ind for at bage. Så kommer der nemlig damp under bagningen, som er med til at holde på fugten i dejen, og sørger for en flot afbagning.
  • Bag bollerne i cirka 12-15 minutter, og lad dem afkøle inden du pynter!

Vaniljecreme:

  • Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud af stangen.
  • Bland vaniljekornene med lidt sukker på skærebrættet, med spidsen af din kniv.
  • Pisk vanilje, sukker, æggeblommer og Maizena sammen i en skål.
  • Varm sødmælken og den tomme vaniljestang op i en gryde, og lad det små simre i 5 minutter.
  • Tilsæt æggeblandingen under kraftig piskning. Fortsæt med at piske i cirka 20 sekunder efter at blandingen er tyknet.
  • Som en sikkerheds option, så kan du lige tage stavblenderen frem og give cremen en tur inden du afslutter, så er du den sikreste kagecremesdronning i byen!
  • Hæld kagecremen op i en skål og dæk cremen med husholdningsfilm (ikke skålen). Herved undgås et tykt skind eller kondens på kagecremens overflade.
  • Sæt kagecremen i køleskabet og lad den afkøle.

Remonce:

  • Pisk alle 3 ingredienser sammen med en elpisker, voila! Remonce!!

Glasur & pynt:

  • Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, tilsæt mere flormelis for en tykkere koncistens eller mindre for en mere flydende konsistens. jeg syntes det er smukt at dyppe hele fastelavnsbollen på hovedet ned i glasurbaljen, så der for er min glasur en anelse tynder end normalt. pynt med krymmel straks efter du har lagt glasuren på fastelavnsbollerne. så hænger det nemmes fast.
Kategori: Bagværk, Kage
Køkken: Dansk
Egenskab: Vegetarisk

Vega min ældste, hjælper med at fylde fastelavnsbollerne – her er det med brunsvigercremen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close