Grøn mayo med krydderurter
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 5 dl neutral olie
- 100 g frisk estragon (vægt med stængler) – eller dild, purløg, kørvel etc.
- 50 g bredbladet persille (vægt med stængler) – eller spinat
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk eddike – lager-, æble- eller rødvinseddike
- 1/2 tsk havsalt
Sådan gør du
- Hak dine urter med stængler og blade meget fint.
- Blend olie og krydderurter indtil blandingen begynder at få lidt temperatur (altså når friktionen i blenderen gør olien varm). Når krydderurterne bliver udsat for varme, så frigives nemlig den flotte dybe grønne farve.
- Hæld den grønne olie op i en anden beholder, og blend/pisk nu de 2 æggeblommer sammen med havsalt, eddike og dijonsennep, indtil massen er luftig.
- Tilsæt nu den grønne olie i en tynd strøm til din mayo, imens der piskes eller blendes.
- Stop hvis når du synes at din mayo er tyk nok (inden du har brugt al den grønne olie), eller tilsæt det hele og justér med få dråber koldt vand.
- Hvis den grønne mayo skiller undervejs, så kan du hælde den skilte mayo op i en beholder, køre 2 ekstra æggeblommer påny, og så tilføje den skilte væske i stedet for ny olie. Bum, lige et smart lille fif…