Syltede græskar er grøntsagernes slik! Jeg elsker syltet græskar til alt, i mine salater, som tilbehør til hver en slags ret1 det bedste er næsten også selve sylte lagen som er efterladt i glasset når græskaret er spist, jeg bruger det som smagsgiver i sovser, vinaigretter og andre dressinger da den både indeholder surt og sødt.
Intet er smukkere en farve spillet mellem græskarets orange skal og det gule kød inden under
Det er en sand fryd for øjet at se på de smukke stykker syltede græskar som kunne pryde en salat eller pifte en klassisk dansk sovs og kartofler ret op som side vogn. Du har stort set sylte lige det slags græskar du ønsker! Du kan sagtes skrælle dine græskar, men lad endelig være, det er smukt, smager dejligt og er fyldt med masser af vitaminer og mineraler.
Syltede græskar
Ingredienser
- 1/2 hovde græskar på billedet har jeg brugt hokkaido
- 4 dl eddike lager
- 3 dl rørsukker
- 4 stk stjerneanis
- 1 spsk sort peber hele korn
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Skrub ydersiden af græskaret godt med en grov svamp.
- Fjern kernehuset og skær det ud i mundrette stykker – du kan også skære det i bånd på et mandolinjern hvis du tør.
- Kog en lage med sukker og krydderier op og kom græskar stykkerne i og lad det hele koge. Tjek dem løbende med noget spidst ligsom hvis du kogte kartofler. – de skal koges aldente.
- Kom hele baduljen på sylte glas der er skoldes, og kom låg på mens det er brand varmt. – så holder det si længst.