Tærte med broccoli og skinke

1.8K

Tærte er lidt fest syntes jeg, mange forbinder det med hverdagsmad, men jeg syntes der er lidt for mange steps i sådan en tærte for at det kan nås mellem børn, der kommer hjem fra børnehave og vasketøj der skal hænges op. Så derfor lavede jeg disse to tærter i søndags, min mand spiser pt ikke stivelse, så jeg lavede en alm til mig og ungerne og en på mandel mel til ham – det er den aflange, der er hans.

Jeg har det faktisk lidt med tærte som jeg har det med pizza og spaghetti bolognese – det smager bedre koldt! så derfor elsker jeg at lave riiigeligt, så der er til frokost og madpakkerne næste dag.

Det er som om at børn kan lide alle slags grøntsager når de er i en tærte, ik? sådan har mine børn det ihvertfald. Så denne her er med broccoli og forårsløg, og så har der sneget sig skinke ind for ikke at rocke alt for meget til båden. Vi spiste den sammen med en klassisk tzatziki og min Græsk salat version 2.0.

4.50 af 2 stemme

Tærte med og uden mel

Antal 5

Ingredienser

Tærtedej klassisk med mel:

  • 200 g smør
  • 360 g hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk havsalt
  • evt koldt vand til at samle dejen (2 spsk)

Tærtedej uden mel:

  • 4 dl mandelmel
  • 4 dl pofiber
  • 2 æg
  • 160 g smør
  • 1 tsk havsalt
  • 50 g parmasan (revet)

Æggemasse til 1 stk. tærte:

  • 10 æg
  • 2 dl fløde
  • 50 g parmasan (revet)
  • 2 stk havsalt
  • friskkværnet peber

Fyld til 1 stk. tærte:

  • 1 bundt springløg
  • 1 pakke kogt skinke, hvad du end fortrækker (mængden er op til dig)
  • 1/2 hovede broccoli (kogt)

Sådan gør du

Tærtedej med mel:

  • Smæk mel, koldt smør i tern og salt i en foodprocessor og lad det køre sammen så kort tid som muligt.
  • Tilføj de 2 æggeblommer, nu samler dejen sig – kør igen kun lige akkurat til dejen har samlet sig. (hvis den virker for tør giv den lidt koldt vand)
  • Ælt/pres dejen sammen på køkkenbordet og rul den ud mellem 2 fryseposer, som du har sprættet op i siden for at få maksimal overflade.
  • Smør en tærteform, jeg bruger en springform med bagepapir i bunden og smør på siden.
  • Tag det ene stykke frysepose af og vend dejen over din tærteform og tryk den på plads, hvorefter du trækker den sidste frysepose af. Skær dejens kanter til og lav huller i dejens bund med en gaffel.
  • Forbag tærten i en forvarmet ovn på 170C i 15 min.

Tærtedej uden mel:

  • Riv dit parmesan så fint som muligt.
  • Smæk mel, koldt smør i tern, salt og parmesan i en foodprocessor og lad det køre sammen så kort tid som muligt.
  • Tilføj de 2 æg, nu samler dejen sig – kør igen kun lige akkurat til dejen har samlet sig.
  • Ælt/pres dejen sammen på køkkenbordet og rul den ud mellem 2 fryseposer, som du har sprættet op i siden for at få maksimal overflade.
  • Smør en tærte form, jeg bruger en springform med bagepapir i bunden og smør på siden.
  • Tag det ene stykke frysepose af og vend dejen over din tærteform og tryk den på plads, hvorefter du trækker den sidste frysepose af. Skær dejens kanter til og lav huller i dejens bund med en gaffel.
  • Forbag tærten i en forvarmet ovn på 170C i 15 min.

Æggemasse:

  • Slå alle æg ud, riv parmesanen, og pisk det sammen med fløde, salt, peber.
  • Så er æggemassen klar til at komme i den forbagte tærte sammen med fyldet.

Fyldet:

  • Skær et 1/2 broccoli hoved i mindre stykker og damp dem i max 2 min, og kom dem så i koldt vand – lad dem dryppe af inden du lægger dem i tærten
  • Skær springløgene ud i tynde ringe og skyld det i en skål fyldt med koldt vand – lad dem ligge kort i og rør rundt så bundfalder evt jord og sand – tag herefter dem op af vandet med hænderne eller en hulske. Kom dem herefter i tærten
  • Drys med den slags skinke du bedst kan lide.
  • Når det hele er samlet skal tærten bages i ca 35-40 min i ovnen på 175˚C ved over/under varme.
Ret: Aftensmad, Bagværk
Køkken: Dansk
Keyword: Glutenfri, LCHF

Skriv en kommentar

Close
Close