Græsk salat version 2.0

198

Jeg kalder det en græsk salat, fordi at det helt sikkert er en salat du kender: agurk, tomat, feta osv. – og så kører bussen for de fleste! Derfor kommer du måske ind på den her udgave, hvis du har søgt på græsk salat på Google. Men den her er, som titlen antyder, en græsk salat version 2.0, fordi opskriften er tweaket en smule. Jeg er jo på en lille “hemmelig” mission, der handler om at vise hvor alsidige syltevarer kan være, og hvad de kan bruges til.

Græsk salat spiller 100% med syltede ting!

For mig er syltevarer nemlig ikke kun tilbehør – de er mest af alt en ingrediens. En græsk salat, eller en hvilken som helst anden sammensat fødevare som du indtager, smager nemlig bedst når der bliver spillet på flere spor i din mund. Der er to vigtige spor, som en spiseoplevelse skal indeholde. Spor 1 er kombinationen af salt, sødt, surt, bittert og umami. Spor 2 er kombinationen af konsistens, sprødt, blødt, sejt og cremet. Så hvis du tænker på disse to spor, når du laver mad, så kommer du milevidt! Derfor mener jeg at syltevarer er en direkte genvej til lykke – de kan nemlig bringe dig langt på begge disse spor. Og det gælder naturligvis også for denne græske salat.

Salaten kan spises som hovedelement, men den fungerer også godt som følgesvend til det meste. Vi spiste den her hjemme med en klassisk tærte med broccoli og skinke.

5 af 2 stemme

Græsk salat version 2.0

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1/4 hoved rød spidskål
  • 3 stk solmodne tomater
  • 1/4 agurk
  • 200 g syltede gule beder – eller hvad du ellers foretrækker af syltevarer. Det kunne fx også være syltede græskar eller rødløg.
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • tomatpesto – klik på linket for at se opskriften på tomatpesto
  • mayonnaise – klik på linket for at se opskriften på hjemmelavet mayonnaise
  • 50 g feta
  • 1 spsk oregano
  • 50 g hasselnødder – ristede

Sådan gør du

  • Riv den røde spidskål i chunks, og læg dem på et fladt serveringsfad, så de udgør bunden af salaten.
  • Halvér de solmodne tomater, og fordel dem på salaten.
  • Skræl agurken og skær den i diamanter. Dette gør du ved at dreje agurken og lave snit på langs. Fordel herefter agurke-diamanterne på salaten.
  • Dræn dine udvalgte syltevarer og fordel dem på salaten.
  • Krydr det hele med salt og peber.
  • Tilføj tomatpestoen rundt omkring på salaten.
  • Top med mayo på salaten. Jeg brugte en sprøjtepose til at fordele med.
  • Skær fetaen i små stykker, bland stykkerne rundt i oreganoen og drys det over salaten.
  • Hak de ristede hasselnødder og drys dem på toppen.
Kategori: Salat
Køkken: Dansk
Egenskab: Glutenfri, LCHF, Vegetarisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Close